Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
23.10.2023

Praznujte jesen v ritmih OKTOBER JAZZA 2023!

Festival Oktober Jazz se znova vrača v Novo Gorico in Goriška brda od 25. do 29. oktobra 2023. To bo pet nepozabnih dni, ko se bodo ljubitelji jazza zbrali, da bi uživali v glasbeni raznolikosti in energiji, ki jo prinašajo vrhunski glasbeniki iz Slovenije in tujine.
 

Letošnji program ponuja bogato mešanico glasbenih žanrov, od fusion jazza do klasičnega jazza, ki bo navdušil široko občinstvo.
 

Festival bo otvorila zasedba Gal Furlan Quartet. Sestav štirih glasbenikov iz ajdovsko-goriškega območja, ki predstavljajo fusion jazz z elementi afro, funkyja, free jazza in rocka. Gal Furlan, avtor skladb, ki so jih posneli na svojem prvencu Almost Blues, bo na odru združil moči z izvrstnimi glasbeniki iz goriškega bazena šole Zlatka Kaučiča; Jure Boršič na tenorskem saksofonu, Anton Lorenzutti na kitari in Timi Vremec na bas kitari.

Na drugem koncertu se bomo prepustili zvokom zasedbe David Mozetič 5tet. Saksofonist David Mozetič, ki je diplomiral na Koroškem deželnem konservatoriju za glasbo v Celovcu, bo predstavil nove avtorske skladbe s svojega drugega albuma Being & Becoming. Njegova glasba združuje različne jazz ansamble in izraža njegovo strast do glasbenega ustvarjanja.

Tretji dan festivala bo čaroben glas Mie Žnidarič, ob boku Steve Klink Tria, popeljal malo dvorano na glasbeno potovanje skozi pesmi bogate glasbene preteklosti Mie in Steva ter skladb z novega albuma Trilogy in Blue. Poleg Mie in Steva bomo na odru spremljali še dva izjemna glasbenika Volker Heinze na kontrabasu in Marcus Rieck na bobnih.

V soboto se seli festival v veliko dvorano Kulturnega doma Nova Gorica, kjer bo nastopil Britanski jazz saksofonist Andy Sheppard. Andy vodi izjemno tričlansko zasedbo, ki vključuje italijansko pianistko Rito Marcotulli in švedskega kontrabasista Andersa Jormina. Njihov edinstven pristop k jazzu obljublja nepozabno glasbeno izkušnjo.
Po koncertu bo potekala degustacija vin Vinske kleti Fornazarič z Vogrskega.

Zadnja festivalska postaja bo v Vili Vipolže (Goriška brda). Tam bo ob 15.30 uri na sklepnem koncertu nastopil Newyorški bobnarski veteran Jim Black. Jim vodi svežo zasedbo, ki združuje najboljše berlinske mlade jazziste: Asger Nissen, altovski saksofon, Julius Gawlik, tenorski saksofon, Felix Henkelhausen, kontrabas. Njihova glasba je močna, lirična in ritmično eksplozivna ter obeta edinstveno glasbeno izkušnjo.
Po koncertu bo sledila degustacija briških vin v organizaciji Vile Vipolže. Ne zamudite te edinstvene priložnosti!


Sobotni in nedeljski koncert sta nastala v sodelovanju z dolgoletnim partnerjem, italijanskim društvom Controtempo iz Krmina in festivalom Jazz and Wine of Peace.

Skip to content