Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708

Kulturna vzgoja

Kulturna vzgoja

Vsakoletna ponudba, ki jo v Kulturnem domu Nova Gorica oblikujemo v okviru Glasbene mladine Nova Gorica, Otroških likovnih ustvarjalnic in Šolskega filmskega programa, dopolnjuje kulturno vzgojo našega šolskega sistema. Trudimo se, da bi otrokom in mladostnikom v tem okviru pripravili čim več takih programov, ki bi jim vzbujali radovednost, ustvarjalno energijo in željo po odkrivanju novega. Za marsikaterega otroka je obisk teh dogodkov znotraj naše kulturne institucije tudi prvi stik s kulturno-umetnostnimi vsebinami na sploh.

 

Otroci te dogodke obiskujejo organizirano v dopoldanskem času v sklopu svoje vrtčevske skupine ali šolskega razreda. S pedagoškimi programi, prilagojenimi različnim ciljnim skupinam in starostim, tako bogatimo redni učni proces in omogočamo nadgradnjo znanja prek igre, ustvarjanja, kreativnega mišljenja in aktivnega sodelovanja.

 

Z vodenimi ogledi spodbujamo čut za opazovanje in oblikovanje lastnega mnenja o predstavljenih temah ter ponujamo živo doživetje različnih umetniških področij.

Veliko število izvedenih programov priča o zglednem sodelovanju Kulturnega doma Nova Gorica s sosednjimi občinami, pa tudi o veliki naklonjenosti ravnateljev in pedagogov, ki skupaj z nami opravljajo dragoceno ter zahtevno poslanstvo vzgoje in izobraževanja mladih na glasbenem, likovnem in filmskem področju. Tudi v prihodnje si želimo plodno sodelovanje, zato bomo vedno odprti za vaše predloge.

 

Kontakt in informacije

 

Glasbena mladina Nova Gorica:

Martina Mavrič
T: 05 335 40 10
E: uprava@kulturnidom-ng.si

 


Otroške likovne ustvarjalnice in Šolski filmski program:

Mateja Poljšak Furlan
T: 05 335 40 15
E: mestnagalerija@kulturnidom-ng.si

Mogoče vas zanima tudi …

Skip to content