Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
29. 10. / Nedelja / 15:30

JIM & THE SCHRIMPS

Vila Vipolže
29. 10. / Nedelja / 15:30

JIM & THE SCHRIMPS

Vila Vipolže

JIM & THE SCHRIMPS

 

Asger Nissen, altovski saksofon
Julius Gawlik, tenorski saksofon
Felix Henkelhausen, kontrabas
Jim Black, bobni

 

Newyorški veteran bobnar Jim Black iz Brooklyna vodi povsem novo skupino z nekaterimi najboljšimi berlinskimi mladimi jazzisti. Močan, a liričen, ritmično eksploziven in hiter bend tako tvorijo še ognjevit danski altovski saksofonist Asger Nissen, nemški divji tenorski saksofonist Julius Gawlik in Felix Henkelhausen na basu. Zasedba igra avtorsko napisane pesmi, pod katere se podpisuje bobnar Jim Black, ki tokrat sintetizira »nov okvir« za jazzovski kvartet po navdihu Elliota Smitha, Stine Nordenstem, Ornetta Colemana in Los Muñequitos de Las Mantanzas.

 

Še dokaj nedavno družbeno zaprtje zaradi covida je družbo postavilo pred velikanske izzive, s katerimi so se na samosvoj način soočali tudi vsi umetniki oz. ustvarjalci. Tako imenovani lockdown pa je sočasno predstavljal tudi edinstveno priložnost za premislek, ponovno ovrednotenje in oblikovanje načrtov in vizij za bolj učinkovito ter trajnostno prihodnje nastopanje.

 

»Zadnje leto sem se počutil glasbeno nemiren, potreboval sem nove izzive. Pojavila se je potreba, podobna tisti, ki jo posameznik najde v ekstremnem športu ali morda tisti energiji, ki jo sprošča vznemirjenje ob vožnji divjega športnega avtomobila … Tako sem ustvaril skupino, ki odraža to nujnost in energijo.«

 

Jim & The Shrimps bodo letos pri švicarski založbi Intact posneli in izdali svoj prvenec. Javno ga bodo predstavili tudi na koncertu v sklopu Oktober Jazza v Vili Vipolže, ki ga organiziramo skupaj z društvom Controtempo iz Krmina (I) in mednarodnim festivalom Jazz&Wine of Peace.

 
Po koncertu sledi degustacija briških vin.
 

 

Vstopnina: 20 €

 

Blagajna

T: 05 335 40 16
E: blagajna@kulturnidom-ng.si

 

Kontakt in Informacije

T: 05 335 40 13
E: pr@kulturnidom-ng.si

Mogoče vas zanima tudi …

Skip to content