Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
25. 10. / Sreda / 20:00

GAL FURLAN KVARTET

Mala dvorana
25. 10. / Sreda / 20:00

GAL FURLAN KVARTET

Mala dvorana

GAL FURLAN KVARTET

 

Gal Furlan, bobni
Jure Boršič, tenorski saksofon
Anton Lorenzutti, kitara
Timi Vremec, bas

 

Gal Furlan Quartet je sestav štirih glasbenikov z ajdovsko-goriškega območja. Svoje moči so združili na pobudo Gala Furlana, avtorja skladb, ki so jih fantje v letu 2022 posneli in 10. 10. 2022 v Ajdovščini predstavili s prvencem Almost Blues. Glasbo lahko opredelimo kot fusion jazz, sicer pa elementi, ki se odvijajo med skladbami, segajo v afro, funky, free jazz, rock …

 

Gal Furlan (1990),

od leta 2015 kot glasbenik samozaposlen v kulturi, je že kot otrok kazal izredno zanimanje za igranje bobnov, ki ga je nadgradil v šoli Zlatka Kaučiča. Ustvarja predvsem na področju jazza in sodobne improvizirane glasbe, sodeloval je pri mnogih projektih v Sloveniji in izven meja države, nastopa z raznimi uveljavljenimi glasbeniki, izvedel pa je tudi več solo projektov. Izdal je čez 30 albumov, solo in v sodelovanju z drugimi glasbeniki. Je tudi avtor dveh knjižnih del, v katerih je zbral svojo poezijo in kratke prozne zapise. V Lokavcu pri Ajdovščini, kjer živi, je na njegovo pobudo nastal Klub Štala, kjer skupaj z družino v okviru društva KUD Kussa organizirajo koncerte, razstave, predavanja in druge kulturne dogodke. Tam tudi vodi tolkalske delavnice in poučuje bobne ter občasno prireja zvočne kopeli. V zadnjih letih se intenzivno ukvarja še s slikarstvom.

 

Jure Boršič (1994) je slovenski saksofonist najmlajše generacije. Od malih nog se je ukvarjal z igranjem klarineta, saksofona pa se je lotil, da bi se lahko prijavil na študij jazza na ljubljanski konservatorij, ki ga ni zaključil, kratek čas je študiral tudi na konservatoriju v Trstu. Raje je posegel po neformalnem izobraževanju, zato se je pridružil šoli Kombo Zlatka Kaučiča. Pričel je s samostojnim delom na področju saksofona, vključno z občasnimi brifingi z nekaterimi najboljšimi slovenskimi in severnoitalijanskimi saksofonisti. Udeležil se je tudi številnih delavnic. Trenutno je aktivno vključen v projekte, kot so Koromač, TiTiTi, Bootleg Unit, Oholo!, Shoe & Shoelace, Niemoy, igra pa tudi v improviziranih zasedbah. Je še član Orkestra brez meja/Orkestra senza confini, Kulturno umetniškega društva Zvočni izviri in organizacijskih ekip Improbiro – kongresa improvizirane glasbe na Goriškem ter koncertnih ciklov Fri-Fru-Fra.

 

Anton Lorenzutti (1996) igra kitaro od sedmega razreda osnovne šole. Leta 2016 je začel z glasbenim izobraževanjem pri Zlatku Kaučiču in z igranjem v njegovem projektu Kombo. Trenutno deluje v skupinah Kavasutra, Koromač, Eating Sports, TolKalSkiTar, Gal Furlan Quartet, Duo Vadis.

 

Timi Vremec

je goriški basist, ki se že od leta 2016 izobražuje v šoli Zlatka Kaučiča, na inštrumentu pa se dodatno izpolnjuje pod budnimi ušesi Jošta Drašlerja. Prav tako je eden od glasbenikov, ki sooblikuje in ustvarja v sestavu Kreativne cone Vrtojba. Deloval je v zasedbah Nesesari Kakalulu, Kavasutra, Gal Furlan Quartet, Bregove dere in drugimi. Kot član zasedbe Kombo Zlatka Kaučiča je posnel tri albume. Je član organizacijske ekipe festivala Improbiro in koncertnega cikla Fri-Fru-Fra. Njegov glasbeni interes zajema zelo široko žanrsko polje: od improvizirane glasbe, funka, afrobeata, avantrocka …

 

Vstopnina
10 € / 14 €

 

Blagajna

T: 05 335 40 16
E: blagajna@kulturnidom-ng.si

 

Kontakt in Informacije

T: 05 335 40 13
E: pr@kulturnidom-ng.si

Skip to content