Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
10.01.2023

GRAJSKE HARMONIJE – vpis v abonma 12. koncertne sezone cikla komorne in solistične glasbe

Scroll

V novo leto smo vstopili z odprtjem vpisa v 12. koncertno sezono cikla komorne in solistične glasbe na Gradu Kromberk, ki odmeva pod imenom GRAJSKE HARMONIJE.

 

Medtem, ko smo glavnino preteklih 11. edicij izpeljali med januarjem in marcem, smo se tokrat želeli izogniti kratkim in hladnim zimskim dnevom, zato smo cikel treh koncertov poskusno prestavili v pomladni del leta. Marca bo kot prva pod vodstvom zborovodkinje Irme Močnik nastopila Mladinska vokalna skupina Glasbene matice Ljubljana z Izidorjem Erazmom Grafenauerjem na lutnji in Janezom Jocifom na ljudskih glasbilih.

 

 

Aprila bodo v dvorani renesančnega gradu gostili zelo pričakovan nastop Godalnega kvarteta Tartini, v katerem nastopata violinista Miran Kolbl in Romeo Drucker ter violist Aleksandar Milošev in čelist Miloš Mlejnik.

 

Majski koncert pa bo v celoti posvečen črno-belim tipkam in nastopu dveh izjemnih pianistk Lovorke Nemeš Dular in Jasmine Trajčeske.

Redna cena abonmaja treh koncertov znaša 35 €, sicer pa smo tudi letos pripravili posebno ponudbo: cena za imetnike Glasbenega abonmaja in upokojence znaša 29 €, za dijake in študente pa 20 €. Redna cena posamične vstopnice znaša 13 €, dijaki, študentje in upokojenci pa jo lahko na koncertni lokaciji kupijo po znižani ceni 9 €. Poslanstvo na področju kulturno-umetnostne vzgoje v novogoriškem hramu kulture vzgoje uresničujemo tudi s posebej prilagojenimi cenami vstopnic za pedagoški kader in učence glasbenih šol. Podrobnejše informacije o vpisu in sporedu posamičnih koncertov lahko v času delovnika dobite na naši blagajni.

 

Vsekakor dosegljiva koncertna ponudba, ki je v intimnem objemu goriškega gradu Kromberk ne gre zamuditi. Vabljeni k vpisu!

Blagajna

T: 05 335 40 16
E: blagajna@kulturnidom-ng.si

Skip to content