Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708

Boštjan Simon: SAXGO24 JAZZ

Tokratno trojico ameriško – evropsko – slovenske smetane na Festivalu SAXGO24 tvorijo saksofonisti, ki obetajo toliko, da bi jim lahko z besedami Patricka Bartleya rekli bodoče legende.

Jaka Kopač je najvidnejši in najproduktivnejši slovenski jazz altist, pedagog, vodja njegovega kvarteta in gostujoči solist pri Big Bandu RTV.

V luči čezmejnega sodelovanja in bližajoče se EPK bo kot predstavnik evropskega segmenta festivala nastopil apulijski saksofonist Pasquale Calò, ki bo s svojim kvartetom predstavil kompozicije, ki se napajajo iz ljudskih motivov Mediterana.

Američan Tivon Pennicott, ki bo s svojim prvim nastopom v Sloveniji otvoril novogoriški festival z najdaljšo tradicijo v mestu, pa je eden najbolj iskanih tenor saksofonistov nove generacije, ki v svojem unikatnem slogu združuje jazz z afrofuturizmom.

 


 

BOŠTJAN SIMON – umetniški vodja za JAZZ & IMPROVIZACIJO

Boštjan Simon se je po zaključenem šolanju na Konservatoriju v Amsterdamu vrnil v Slovenijo in soustvaril številne zasedbe z mednarodnim dometom. Z zasedbami Trus!, Velkro in Litošt je govorico improvizacije predstavil na odrih, ki le-te niso bili navajeni. Trenutno vodi skupino  There Be Monsters, s katero nastopa po Sloveniji in okolici, poleg tega pa je občasno aktiven še v naslednjih sestavih: TEJO – Trieste Early Jazz Orchestra, Big band RTV Slovenija,  Milan Stanisavlević kvintet,  Robert Jukič kvartetBoštjan Simon Quintet, Quartzite Quartet in Big band Nova. Osredotoča se na saksofonsko improvizacijo v povezavi z živo elektroniko ter na poliritmične prijeme pri kompoziciji, kar lahko preverimo v zadnjem Boštjanovem audio-vizualnem projektu Etceteral Marekom Fakučem in Lino Rica.

 

Kontakt

 

Barbara Poša Belingar
Odnosi z javnostmi, organizacija in
koordinacija kulturnih programov

 

T: 05 335 40 13
E: pr@kulturnidom-ng.si

Skip to content