Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
28. 6. / Petek / 21:00

Tivon Pennicott kvartet

Ploščad Silvana Furlana
28. 6. / Petek / 21:00

Tivon Pennicott kvartet

Ploščad Silvana Furlana

TIVON PENNICOTT KVARTET


Tivon Pennicott
, saksofon
Idris Frederick, klavir
Dean Torrey, kontrabas
Kenneth Salters, bobni

 

Tivon Pennicott že leta vodi občinstvo na višjo raven zavesti. Njegove najnovejše izdaje singlov predstavljajo nove temelje na področju pristnega izražanja. Vokalna izvedba s skladbami Tell Me Again (Dox Records, 2022), Let Our Hearts Decide (Dox Records, 2023), melodični “feel good” s Faith in Grace (Dox Records, 2023) in ognjena izvedba Tour Life (Dox Records, 2023) kažejo njegovo vsestranskost in svežo umetniško izvirnost.

Iskani saksofonist, skladatelj in multiinštrumentalist je sodeloval tudi na treh z grammyji nagrajenih albumih, nastopil je na rušilnem posnetku Radio Music Society Esperanze Spalding (Heads Up International, 2012) ter albumih Liquid Spirit (Blue Note, 2013) in Take Me to the Alley (Blue Note, 2017) Gregoryja Porterja. Veliko je sodeloval z vizionarji, kot sta Roy Hargrove in Ari Hoenig, ter nastopal v Royal Albert Hallu, Berlinski filharmoniji in Carnegie Hallu. Pennicott se redno pojavlja v oddaji “The Late Show with Stephen Colbert” kot član zasedbe Stay Human Band z Jonom Batistom. Njegov nenehno razvijajoči se zvok je rezultat duhovite, prefinjene podlage za groove, ki jo je izpopolnil v cerkvi, in nagnjenosti k neomejenemu harmonskemu raziskovanju. Močna namera in dovzetni impulzi, ki Pennicottu omogočajo, da služi v vsaki situaciji (od ritmičnih labirintov Arija Hoeniga do resonančnih zvočnih pokrajin Ala Fosterja), prežemajo tudi njegove izvirne skladbe.

 

Sodeloval je z vizionarji, kot sta Roy Hargrove in njegov projekt RH Factor ter Ari Hoenig kot osrednji član njegove skupine in ključni glasbenik na albumih The Pauper & the Magician (AH-HA, 2016) in NY Standard (Fresh Sound Records, 2018). Po snemanju s Kennyjem Burrellom za njegovo izdajo Be Yourself pri založbi High Note Records leta 2010 Pennicott še naprej uživa v desetletnem sodelovanju s tem plodovitim kitaristom in njegovimi Jazz Heritage All Stars. Na svetovnih turnejah s Porterjem je Pennicott nastopal na kultnih prizoriščih, kot so Royal Albert Hall v Londonu, Berlinska filharmonija v Nemčiji in Carnegie Hall v New Yorku. Na zaslonu je postal stalnica oddaje “The Late Show with Stephen Colbert” kot redni član zasedbe Stay Human Band z Jonom Batistom, umetnikom, s katerim je igral teden dni v The Village Vanguard.

 

V Georgii rojen saksofonist živi v New Yorku, diplomiral pa je iz glasbe na Frost School of Music na Univerzi v Miamiju. Čeprav je imel ključno vlogo pri razvoju in preoblikovanju zvokov številnih inovativnih umetnikov, se je Pennicottov pomembni prispevek šele dobro začel. Leta 2014 je pri izdal svoj prvenec Lover of Nature (založba New Phrase Records), v katerem sodelujejo enako radovedni glasbeni umi, kot so pianist Mike Battaglia, basist Spencer Murphy in bobnar Kenneth Salters.

 

Med strmo vzpenjajočo se glasbeno kariero je jeseni 2020 v samozaložbi izdal svoj drugi navdušujoč album Spirit Garden, na katerem poleg več kombinacij kvarteta brez akordov nastopa tudi 26-članski godalni orkester. Gre za njegov najbolj drzen podvig, pri katerem na svojem lastnem glasbenem platnu komponira, orkestrira in nastopa.

 

Uradna spletna stran

Kontakt in informacije

 

Barbara Poša Belingar
Odnosi z javnostmi, organizacija in
koordinacija kulturnih programov

 

T: 05 335 40 13
E: pr@kulturnidom-ng.si

 

Vstop prost. V primeru slabega vremena bo koncert v Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica.

Projekt omogočajo

Medijska sponzorja

Skip to content