Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
1. 7. / Ponedeljek / 21:00

Pasquale Calò kvartet: Where I Come From

Ploščad Silvana Furlana
1. 7. / Ponedeljek / 21:00

Pasquale Calò kvartet: Where I Come From

Ploščad Silvana Furlana

PASQUALE CALÒ QUARTET

 

Pasquale Calò, altovski in tenorski saksofon, klaviature, elektronika
Salvoandrea Lucifora, trombon, elektronika
Carlos Rodenas Borja, kontrabas in električni bas
Alessandro Campobasso, bobni in tolkala

 

Apulijski saksofonist, skladatelj, aranžer in dirigent Pasquale Calò je tudi ustanovitelj skupine Improvisers Collective in istoimenske umetniške platforme Mediterraneo Radicale, ki zdaj deluje v več evropskih državah. V vlogi skladatelja in dirigenta deluje v sestavih, kot so Torino-Milano Improvisers Orchestra, Mediterraneo Radicale Orchestra, European Improvisers Orchestra in Orchestra Mediterranea degli Improvvisatori. Sodeloval je s pomembnimi umetniki na področju jazza, glasb sveta, sodobne, improvizirane in elektroakustične glasbe. Od leta 2006 je nastopil na odrih v Braziliji, Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji ter na Danskem, Nizozemskem in Madžarskem. Izkušnje ima tudi s področja vodenja mojstrskih tečajev in delavnic v Braziliji, Italiji in Španiji- posebej gre izpostaviti tudi stalne urbane delavnice za improvizirano glasbo Mediterraneo Radicale v mestih Bari, Milano, Terlizzi in Torino.

 

Od leta 2012 vodi dva raziskovalna projekta, kot sta Skupne korenine (raziskovalno delo o odnosih med sodobno glasbo, s poudarkom na področjih radikalne improvizacije, in značilnimi elementi ljudskih glasbenih tradicij) in Solo saksofon (umetniški proces je pripeljal do produkcije štirih predstav – Seven Mantras, Archè, Forbidden in Autocracy, ki so bile v živo izvedene v več evropskih državah). Leta 2010 je izpeljal tudi raziskavo Programming Tools for Improvisers Ensemble, ki je pod drobnogled vzela elemente glasbenega programiranja za velike zasedbe improvizatorjev, ki se je razvijala v več državah v Evropi in Braziliji ter se je končala s produkcijo več orkestrskih del.

 

Calò se bo na SAXGO24 predstavil z njegovim kvartetom in projektom Where I Come From. Glasba omenjenega projekta se je rodila kot dnevnik o elementih ljudskih glasbenih tradicij, s katerimi se je Pasquale srečal v Italiji, Španiji, Indiji, Severni Afriki, Srednji in Južni Ameriki ter na Balkanu. Calò  se ob tem poglablja v tradicijo, da bi v novi luči prepoznal in razvil tiste elemente, ki smo jih podedovali iz tega najstarejšega dela naše kulture. Tekom let je njegova glasba, ki se osredotoča predvsem na koncept identitete, prehajala iz rok v roke med številnimi izvajalci in se že izvajala v različnih zasedbah.

Kontakt in informacije

 

Barbara Poša Belingar
Odnosi z javnostmi, organizacija in
koordinacija kulturnih programov

 

T: 05 335 40 13
E: pr@kulturnidom-ng.si

 

Vstop prost. V primeru slabega vremena bo koncert v Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica.

Projekt omogočajo

Medijska sponzorja

Skip to content