Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
08.12.2023

“GoGospel čezmejni praznični koncertni cikel ponovno oživlja Goriško!”

Scroll

Na Goriško se tudi letos vrača čezmejni koncertni cikel GoGospel, ki nastaja v sodelovanju dveh goriških kulturnih domov in prinaša navdihujočo in energično gospel glasbo, primerno za praznični čas, v katerega vstopamo.

 

V nedeljo, 10. decembra, ob 18. uri, se bo v Kulturnem domu Gorica odvila BOŽIČNA ZGODBA, ki jo bodo oblikovali BIG BAND GD NOVA in naslednji vokalisti: MATJAŽ KUMELJ, NUŠA DERENDA, TATJANA MIHELJ, »Goričanka« TISH ter vokalna skupina LADYBUGZ. Glasbeniki bodo občinstvo popeljali v pravljično doživetje z znanimi božičnimi pesmimi, ki jih poznajo tako mlajši kot starejši.

 

V četrtek, 14. decembra, ob 20.uri, pa bo v veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica božični koncert z naslovom »Carry the Light«, ki ga pripravlja vokalna skupina Freevoices Show Choir iz Furlanije – Julijske krajine. »Carry the Light« bo izvirno in inovativno raziskovanje duha božiča, izraženega v večglasju tako glasov kot jezikov. Obeta se prav posebna predstava v tipičnem slogu skupine Freevoices, v kateri je petje združeno s koreografijo, kar je izvirna značilnost te nekonvencionalne zborovske izkušnje, ki se imenuje “show choir”. Na sporedu pa bodo božične pesmi, spirituali, od maorskega petja, afriških molitev do zelo priljubljenih slovenskih in hrvaških pesmi ter italijanskega kantavtorstva.

Kulturni dom Gorica –
kontakt in informacije:

 

Ul. Italico Brass 20
34170 Gorica
Italija

 

T: +39 0481 33288
E: info@kulturnidom.it


 
Kulturni dom Nova Gorica –
kontakt in informacije

 

T: 05 335 40 16
E: blagajna@kulturnidom-ng.si

 

Pokrovitelj koncerta v Novi Gorici: 

Skip to content