Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
29.01.2024

Italijanski partner Društvo Progetto Musica vabi k prijavi na razpis za mlade glasbenike

Scroll

Italijanski partner Društvo Progetto Musica iz Vidma vabi k prijavi na razpis za nastop na koncertu v sklopu Mednarodnega glasbenega festivala Med Zvoki Krajev/Nei Suoni Dei Luoghi 2024, 16. edicija. Umetniško vodstvo: Gloria Campaner in Valentina Danelon.

 


 

Društvo Progetto Musica iz Vidma (Italija), v nadaljevanju razpisodajalec, vabi k prijavi na razpis za koncert v sklopu Mednarodnega glasbenega festivala Med zvoki krajev/Nei suoni dei luoghi.

 

Razpis je namenjen mladim instrumentalistom, mlajšim od 31 let, ki obiskujejo ali so uspešno obiskovali akademijo, konservatorij ali šolo za glasbeno vzgojo in želijo sodelovati na festivalu kot solisti ali v komornih skupinah z repertoarjem klasične glasbe ali drugih glasbenih zvrsti. Izbranim glasbenikom bo dodeljena štipendija v višini:

  • 300 € – za individualni nastop kot SOLIST,
  • 500 € – skupna vrednost za nastop v sestavu DUA,
  • 600 € – skupna vrednost za nastop v sestavu TRIA,
  • 800 € – skupna vrednost za nastop v sestavu KVARTETA,
  • 1.000 € – skupna vrednost za sestave/skupine z večjim številom glasbenikov.

Razpisodajalec bo izbranim mladim glasbenikom kril tudi stroške nastanitve in potne stroške (za potne stroške se šteje pot od sedeža matične akademije ali konservatorija do koncertnega prizorišča).

 


 

Posebna sekcija znotraj razpisa: Projekt “Od Tartu 2024 do GO! 2025”

 

V okviru avdicij za izbor mladih glasbenikov za Mednarodni glasbeni festival Med Zvoki Krajev/Nei Suoni Dei Luoghi 2024 bo izbranih tudi več mladih italijanskih, slovenskih in estonskih glasbenikov, mlajših od 31 let. Izbrani glasbeniki bodo oblikovali mednarodne zasedbe, ki bodo sodelovale na koncertih v Italiji, Estoniji, Avstriji in Sloveniji kot del projekta približevanja Evropski prestolnici kulture GO! 2025 – Nova Gorica in Gorica.

 

Mojstrski tečaj, ki bo organiziran v sodelovanju s Kulturnim domom Nova Gorica in Evropsko prestolnico kulture Tartu 2024, vključuje pripravo in izvedbo več koncertov zasedb, ki jih sestavljajo mladi glasbeniki (italijanski, estonski in slovenski) skupaj z mednarodno priznanimi glasbeniki. Zato bo za pripravo koncertov, ki bodo potekali med 27. in 30. junijem 2024 v Latisani (Videm, Italija), organiziran poseben mojstrski tečaj usposabljanja in študija, namenjen oblikovanju koncertnih programov in usposabljanju mednarodnih zasedb, ki jih bodo pod vodstvom (vsaj) enega strokovnjaka (predavatelja), sestavljali mladi glasbeniki.

 

Umetniški vodji Mednarodnega festivala Med Zvoki Krajev/Nei Suoni Dei Luoghi, pianistka Gloria Campaner in violinistka Valentina Danelon, bosta na mojstrskem tečaju nastopili v vlogi glavnih mentoric. Poleg njiju bodo pri pripravah mednarodnih zasedb sodelovali tudi italijanski glasbeniki, kot so klarinetist Alessandro Carbonare, pianist Alessandro Taverna, violinist Cristiano Glauco, slovenski violončelist Klemen Hvala in estonski učitelj (znan naknadno).

 

Na avdicije za sodelovanje na mojstrskem tečaju in za nastop na omenjenih koncertih se lahko prijavijo tako mladi individualni instrumentalisti kot tudi komorne skupine italijanske, estonske in slovenske narodnosti. Udeležba na mojstrskem tečaju je obvezna za vse izbrane glasbenike. V primeru, da se mladi izvajalec ne bi mogel udeležiti glasbenega kampusa za izpopolnjevanje in/ali koncerta, bo možnost sodelovanja na kampusu in festivalu ponujena naslednjemu mlademu izvajalcu, ki mu sledi po ocenjevalni listi.

 

Celotno besedilo razpisa s prijavnimi obrazci je objavljeno na spletni strani www.neisuonideiluoghi.it.

 

E-naslov: info@associazioneprogettomusica.org

 

Prijava na razpis: do (vključno) 4. marca 2024.

 

Skip to content