Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
28. 5. / Torek / 20:00

DARIO SAVRON, marimba

Dvorana Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici
28. 5. / Torek / 20:00

DARIO SAVRON, marimba

Dvorana Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici

DARIO SAVRON, marimba

 

Dario Savron je pričel študij tolkal na Glasbenem konservatoriju Giuseppe Tartini v Trstu, kjer je z odliko diplomiral leta 1998. Na podiplomskem študiju se je izpopolnjeval na konservatoriju v Amsterdamu, vzporedno pa na raznih tečajih v ZDA, na Nizozemskem in Madžarskem. V zadnjih letih se je predstavil kot solist v Italiji, Slovenji, Franciji, na Hrvaškem, Madžarskem, v Argentini, Avstraliji, ZDA in Kanadi. Nastopil je tudi z večjimi nizozemskimi in italijanskimi komornimi skupinami ter orkestri (Royal Concertgebouw of Amsterdam, Radio Chamber Orchestra of Holland, Orkester rimske opere, Arena di Verona, Divertimento ensemble …) in je tolkalist ansambla Syntax iz Milana. Igral je na raznih festivalih, kot so Gaudeamus Festival of Contemporary music v Amsterdamu, Slowind v Ljubljani, Bienale v Kopru, Bienale v  Benetkah, Milano Musica, Bologna Festival, Nuova Consonanza v Rimu, Filarmonica romana … Krstno je izvedel številne skladbe, med drugim premierno v Milanu tudi Dvojni koncert za klavir, tolkala in orkester skladateljice Unsuk Chin. Kot tolkalec je zmagal na številnih mednarodnih in državnih tekmovanjih.

 

Udeležil se je raznih snemanj za radio in televizijske postaje ter snemanj CD-plošč (med temi solo CD “Mask”, Stradivarius). Njegove skladbe so bile izvedene v Sloveniji, Italiji, ZDA in Kanadi ter izdane pri milanski založbi Nuova Stradivarius. Napisal in snemal je tudi glasbo za razne dokumentarne filme. Vodil je delavnice in tečaje na glasbenih univerzah po Evropi, ZDA, Kanadi in Avstraliji.

 

V zadnjih letih je bil profesor tolkal na milanskem konservatoriju “G.Verdi”, trenutno poučuje na tržaškem konservatoriju “G. Tartini”.

 

SPORED

 

Franco Donatoni: Mari

Fabio Nieder: Thümmels Vergißmein-Lied (za marimbo in glas ter audio files)

Dario Savron: The Future in your Eyes (krstna izvedba)

Dario Savron: Sounds in the Dark

Dario Savron: About you

Dario Savron: Kid

Keiko Abe: Tambourine Paraphrase

Vstop prost

 

Kontakt in informacije

 

T: 05 335 40 13
E: pr@kulturnidom-ng.si

Skip to content