Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
31. 1. / Sreda / 18:00

BOFF na obisku z Mitjo Legatom in Matevžem Mačkom

Mala dvorana
31. 1. / Sreda / 18:00

BOFF na obisku z Mitjo Legatom in Matevžem Mačkom

Mala dvorana

BOFF na obisku z Mitjo Legatom in Matevžem Mačkom – projekcija filmov in pogovor z gostoma

 

Prvi mesec v letu bomo sklenili z drugim pogovornim srečanjem cikla Potohodci, ko se bomo v sodelovanju s festivalom BOFF – Bovec Outdoor Film Festival posvetili športu in akciji. Na tokratnem večeru se bomo po izboru direktorja festivala Jana Mačka pogovarjali z dvema gostoma, deskarjem Matevžem Mačkom in režiserjem Mitjo Legatom, ki k nam prinašata čisto svežo deskarsko avanturo naslovljeno Dannoč. Film je svojo premiero doživel decembra v Bovcu, gre pa za pripoved o motivaciji, iskanju novih terenov po domačih, ter sanjarjenju o tujih gorah. Za glavnega junaka deskanje ni le šport, ampak življenjski stil, ki se ne podreja trenutnim trendom.

 

Deskarski pripovedi bosta družbo delali tudi projekciji švicarske kratke animacije Sanjarjenje, kreativnega gorskega filma, ki povezuje animacije in resnične posnetke, ter ameriška produkcija Reel Rock: Odporniško plezanje. Slednja je pripoved o raznoliki druščini plezalcev v konfliktno razklani Palestini, ki ustvari svojo skupnost, v kateri najde tolažbo in odrešitev.

 


DANNOČ
(Slovenija, 2023, 6 min.)

Režija: Mitja Legat

Untouched Project predstavlja svoj najnovejši kratki deskarski film.

“DANNOČ”. Film prikazuje zgodbo o strastnem deskarju (Matevž Maček), ki že več kot četrt stoletja predano uživa v deskarski avanturi. Gre za pripoved o motivaciji, iskanju novih terenov po domačih, ter sanjarjenju o tujih gorah. Za glavnega junaka deskanje ni le šport, ampak življenjski stil, ki se ne podreja trenutnim trendom. Naslov filma “DANNOČ” je zasnovan na domiselnem združevanju slovenskih besed “dan” in “noč”, ustvarjajoč tako novo, pomenljivo besedo. To simbolizira nenehna sanjarjenja o zavojih po snegu, ki trajajo tako podnevi kot ponoči.

 

 

REEL ROCK: ODPORNIŠKO PLEZANJE
(Reel Rock: Resistance Climbing, ZDA, 2023, 38 min.)

V konfliktno razklani Palestini raznolika druščina plezalcev ustvari svojo skupnost, najde tolažbo in odrešitev.

Nagrade:
“Best Climbing Film” at the Banff Mountain Festival 2023
“Best Adventure Film” at @mountainfilm 2023

 

 

SANJARJENJE
(Daydream, Švica, 2023, 12 min., animiran film brez dialoga)

Režija: Simon Charriere and Soren Rickards

Sanjarjenje o smučanju na višinah, v objemu sanjskih oblakov, v deželi namišljene gore. Dan preživet v čudovitem naravnem okolju. Yann išče celc, ki je postal že prava redkost. Ob cesti pobere modela opremljenega z beležko in smučmi, ki pričara sneg. Kompanjona se spuščata po čudovitih pobočjih med sanjami in resničnostjo. Sanjarjenje je kreativen gorski film, ki povezuje animacije in resnične posnetke.

 

Vstopnina: 5 €

 

Blagajna

T: 05 335 40 16
E: blagajna@kulturnidom-ng.si

 

Kontakt in informacije

T: 05 335 40 13
E: pr@kulturnidom-ng.si

Skip to content