Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
4. 11. / Sobota / 20:00

OD VESZPRÉMA 2023 DO GO! 2025

Kulturni dom Gorica (Gorica, Italija)
4. 11. / Sobota / 20:00

OD VESZPRÉMA 2023 DO GO! 2025

Kulturni dom Gorica (Gorica, Italija)

Praznovanje glasbe brez ovir in meja
Mednarodni projekt “OD VESZPRÉM 2023 DO GO! 2025” je izjemna glasbena koprodukcija, ki nadaljuje uspešno prizadevanje za približevanje projektu “GO! 2025 – Nova Gorica in Gorica Evropska prestolnica kulture 2025“.

 

V sodelovanju z društvom Progetto Musica iz Vidma, Kulturnim domom Nova Gorica in fundacijo Veszprém – Evropska prestolnica kulture Balaton 2023 ter v sodelovanju z Javnim zavodom GO! 2025 EPK Nova Gorica in GECT GO, se bo ta edinstvena glasbena iniciativa odvijala v treh evropskih mestih: Gorici (Kulturni dom Gorica – 2. november 2023), Veszprému (Koncertna dvorana ActiCity, 5. november 2023) in Novi Gorici (Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica, 28. december 2023).

 

Trije glasbeni virtuozi, violinist Barnabás Kelemen iz Madžarske, pianistka Gloria Campaner iz Italije in slovenski godalni ansambel Ensemble Dissonance bodo stopili na treh odrih in ustvarili nepozabno glasbeno izkušnjo, ki bo združila bogato zvočno dediščino Italije, Madžarske in Slovenije.

 


Sobota, 4. november 2023, ob 20.00
Kulturni dom Gorica (Gorica, Italija)

EPK POVEZUJE IN ZDRUŽUJE (koncert)

 

Barnabás Kelemen (HU), violina
Gloria Campaner (ITA), klavir
Ensemble Dissonance (SI), komorna zasedba

PROGRAM:
Respighi, Kéler, Kumar, Brahms, Mendel

KONCERT
Kulturni dom Gorica
(Gorica, Italija)

Vstop prost.

 


INFORMACIJE:
Kulturni dom Nova Gorica
Bevkov trg 4
5000 Nova Gorica, Slovenija
T: +386 5 335 40 13
E: pr@kulturnidom-ng.si

 

Društvo Progetto Musica
Viale Duodo, 61
33100 Videm, Italija
T: +39 0432 532330
E: info@associazioneprogettomusica.org

 

Fundacija Veszprém- Balaton 2023 European Capital of Culture
Zrt. 1 Wartha Vince utca,
Veszprém, H-8200
E:info@veszprembalaton2023.hu

BARNABÁS KELEMEN, violina

Barnabás Kelemen je izjemen madžarski violinist, čigar virtuoznost in čustvena globina glasbenega izraza sta ga povzdignila v vrhunske glasbene kroge po vsem svetu. Njegovo glasbeno pot je zaznamovala izjemna predanost in veščina, ki jo je razvijal pod mentorstvom priznanih glasbenih mojstrov kot so; Eszter Perényi, Isaac Stern, Ferenc Rados, György Kurtág ter drugi. S svojimi virtuoznimi nastopi je nastopil na najprestižnejših koncertnih odrih po vsem svetu, kjer je navduševal občinstvo s svojo strastjo in izjemno tehniko.

 

GLORIA CAMPANER, klavir

Italijanska pianistka Gloria Campaner je svojo glasbeno pot začela kot mlada nadarjena pianistka pod vodstvom Daniele Vidali in se kmalu uveljavila kot edinstvena glasbenica. Svoj prvi javni recital je izvedla pri 5 letih in debitirala z Beneškim simfoničnim orkestrom pri 12 letih s klavirskim koncertom Margola. Študirala je pri vrhunskih pianistih in pedagogih na uglednih glasbenih akademijah, kjer je izpopolnila svoje klavirske veščine. Njeno glasbeno pot je zaznamovala serija izjemnih nastopov po svetu, kjer je navduševala občinstvo s svojo strastjo in izraznostjo.Gloria je tudi izrazita interpretka različnih glasbenih žanrov, od klasične glasbe do sodobnih skladb, in vedno pušča nepozaben vtis na svoje poslušalce.
 

ENSEMBLE DISSONANCE, godalni ansambel

Komorno zasedbo Ensemble Dissonance sestavljajo uveljavljeni glasbeniki iz Ljubljane, ki delujejo v Godalnem kvartetu Dissonance, Orkestru Slovenske filharmonije, Simfoničnem orkestru RTV Slovenija, so profesorji na ljubljanski Akademiji za glasbo in samostojni glasbeni umetniki. Ansambel je znan po svojih osupljivih izvedbah klasičnih in sodobnih skladb ter svoji zavezanosti umetniški svobodi. Njihov pristop k glasbi je svež, drzen in izviren ter vedno prinaša edinstveno glasbeno izkušnjo.

Partnerji projekta

S finančno podporo:

V sodelovanju z:

Mogoče vas zanima tudi …

Skip to content