Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
12.04.2024

RAZPIS ZA PROSTO DELOVNO MESTO DIREKTORJA JZ KULTURNI DOM NOVA GORICA

Scroll

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica z dnem 12. 4. 2024 razpisuje prosto delovno mesto DIREKTORJA JAVNEGA ZAVODA KULTURNI DOM NOVA GORICA 

 


 

Mandat direktorja traja pet let in je po izteku te dobe lahko ponovno imenovan. Direktor sklene delovno razmerje za določen čas, predvidoma od dne 22. 7. 2024, za čas trajanja mandata.

 

Poleg splošnih pogojev, določenih z zakonom, morajo kandidati za imenovanje izpolnjevati še naslednje pogoje:

  • univerzitetna izobrazba družboslovne smeri,
  • najmanj pet let delovnih izkušenj,
  • strokovno poznavanje področja dela zavoda,
  • aktivno znanje slovenskega jezika,
  • sposobnost za organiziranje in vodenje,
  • aktivno znanje vsaj enega svetovnega jezika.

Prijava kandidata mora vsebovati:

  • življenjepis,
  • program razvoja zavoda za mandatno obdobje,
  • potrdilo o ustreznosti izobrazbe, iz katerega mora biti razvidna stopnja izobrazbe, pridobljeni strokovni naziv, datum (dan, mesec, leto) pridobitve izobrazbe ter ustanova, na kateri je bila izobrazba pridobljena (fotokopija ustreznih listin);
  • opis, iz katerega je razvidno izpolnjevanje pogoja pet let delovnih izkušenj. Opis mora vsebovati navedbo delodajalca oziroma druge fizične ali pravne osebe, za katero je kandidat opravljal delo, datum začetka in konca opravljanja dela, ter opis dela. Opisu je potrebno priložiti fotokopije pogodb o zaposlitvi (iz katerih so razvidni podatki, iz prejšnjega stavka) ali druga ustrezna dokazila, iz katerih so razvidne ustrezne delovne izkušnje (npr. izpis iz ZPIZ, potrdilo delodajalca);
  • dokazila o izpolnjevanju pogoja aktivnega znanja slovenskega in vsaj enega svetovnega jezika;
  • opis in dokazila o strokovnem poznavanju področja dela zavoda;
  • opis izkušenj, iz katerih bo razvidna sposobnost za organiziranje in vodenje z ustreznimi dokazili (npr. potrdilo o izobraževanju, potrdilo delodajalca, fotokopija pogodbe o zaposlitvi).

Zaželeno je, da kandidat v življenjepisu poleg formalne izobrazbe in delovnih izkušenj navede tudi izkušnje iz področja organizacije in vodenja ter druga znanja in veščine, ki jih je pridobil in meni, da bi mu lahko pomagala pri opravljanju dela, za katerega se je prijavil.

 

Direktorja imenuje ustanoviteljica na podlagi javnega razpisa po predhodnem mnenju sveta zavoda. Poleg javnega razpisa lahko ustanoviteljica povabi posamezne kandidate tudi neposredno.

 

Kandidati naj pisne prijave z dokazili o izpolnjevanju zahtevanih pogojev pošljejo v zaprti kuverti kot priporočeno pošiljko najkasneje do 26. aprila 2024 na naslov: Mestni svet Mestne občine Nova Gorica, Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica, s pripisom: »Razpis za imenovanje direktorja KD – NE ODPIRAJ«.

 

V izbirni postopek se bodo uvrstile samo pravočasno prispele in popolne prijave kandidatov, ki bodo izpolnjevali razpisne pogoje. Prijava bo pravočasna, če bo oddana po pošti s priporočeno pošiljko najkasneje zadnji dan roka. Za nepopolno prijavo se bo štela prijava kandidata, ki ne bo vsebovala s tem razpisom zahtevanih dokumentov in dokazil ter prijava, iz katere ne bo mogoče razbrati ali kandidat izpolnjuje razpisne pogoje.

 

Direktorja na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja imenuje Mestni svet Mestne občine Nova Gorica po predhodnem mnenju sveta Javnega zavoda Kulturni dom Nova Gorica za mandatno dobo petih let.

 

JAVNI RAZPIS-DIREKTOR KD – PP-NŽ2

Razpisodajalec:

Mestna občina Nova Gorica, zanjo
Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja

 

Oseba, pristojna za posredovanje informacij:
Ana Zavrtanik Ugrin

 

Informacije tudi: 
miran.ljucovic@nova-gorica.si.

 

 

Skip to content