Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708

Otroške likovne ustvarjalnice

Otroške likovne ustvarjalnice

V Mestni galeriji Nova Gorica že vrsto let skrbimo za populariziranje vizualne umetnosti tudi med otroki in mladimi s skrbno izbranim pedagoškim programom. Ob aktualnih razstavah organiziramo vodene oglede in delavnice za predšolsko, osnovnošolsko in srednješolsko populacijo. Namen pedagoško-galerijskih dejavnosti je učence naučiti opazovanja in približati galerijo kot prostor, kjer je predstavljena umetnost.

 

Poleg tega pa otroci vseh starostnih stopenj pod vodstvom domačih likovnih umetnikov na brezplačnih ustvarjalnicah razvijajo svojo ustvarjalnost, estetsko zaznavanje, komunikacijo, ročne spretnosti in spodbujajo domišljijo. Zadovoljstvo otrok in njihovih mentorjev nas utrjuje v prepričanju, da smo na pravi poti. To je za nas velika vzpodbuda in zaveza, da tudi v prihodnje nadaljujemo to pomembno poslanstvo, ki udeležence doživljajsko obogati in ob strokovnem vodstvu pomaga pri razvijanju likovne govorice.

Kontakt

 

Mateja Poljšak Furlan 

T: 05 335 40 15
E: mestnagalerija@kulturnidom-ng.si

 

 

Informacije

 

Termin je potrebno predhodno rezervirati.

Ustvarjalnice so za otroke vzgojno-izobraževalnih zavodov iz Mestne občine Nova Gorica in Občine Šempeter-Vrtojba brezplačne.

Mogoče vas zanima tudi …

Skip to content