Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
25. 4. / Četrtek / 20:00

Zlatko Kaučič KOMBO A, B in C: Predstavitev albuma OBJEMI

Velika dvorana
25. 4. / Četrtek / 20:00

Zlatko Kaučič KOMBO A, B in C: Predstavitev albuma OBJEMI

Velika dvorana

Na tokratnem koncertu bo goriški tolkalist Zlatko Kaučič predstavil najnovejšo izdajo, na kateri glasbeniki iz treh uveljavljenih formacij KOMBO A, B in C, združenih pod streho Kulturno umetniškega društva Zvočni izviri, skozi improvizacijo in melodijo nastavljajo ogledalo današnjim časom. Program bo na novogoriškem odru sooblikovala tudi mlajša šolska sekcija KOMBO D.

 

Izjemno cenjeni slovenski tolkalec Zlatko Kaučič je znan po številnih albumih in zasedbah, v katerih je igral s svetovno znanimi glasbeniki, kot so Steve Lacy, Alexander Balanescu, Evan Parker, Peter Brötzmann, Paul Bley, Kenny Wheeler, Paul McCandless idr. Prejemnik nagrade Prešernovega sklada leta 2011 je tekom kariere posnel več deset odlično sprejetih albumov, vpetih v svobodomiselno jazzovsko improvizacijo. Kaučič je znan tudi po svoji glasbeni šoli, v kateri se je kalila vrsta vidnih slovenskih glasbenikov, za svoje mentorsko delo pa je prejel tudi nagrado JSKD za življenjsko delo.

 

Ob praznovanju 20. obletnice kulturno-umetniškega društva ZVOČNI IZVIRI je Kaučič kot njegov umetniški vodja pripravil poseben album, OBJEMI, ki kot najnovejši v nizu izdaj Kaučičevih zasedb oz. KOMBOV skupaj spleta različne vidike njegovega dolgoletnega dela.

 

Na desetem albumu so združeni člani  formacij KOMBO A, B, C in gostje, ki se podajo na razširjena glasbena polja interplaya, koloristike in zvočnega ujemanja med improvizacijo in melodijo, pri tem pa predstavijo refleksijo časa, v katerem živimo.

 

Za bobni, tolkali in ostalimi zvočili bodo nastopili Urban Kušar, Žiga Ipavec, Marko Lasič, Vid Drašler, Tomi Novak, Robi Erzetič in Gal Furlan ter Timi Vremec na električnem basu, Jošt Drašler na kontrabasu, Jan Jarni in Anton Lorenzutti na električnih kitarah, Jure Boršič na saksofonih in klarinetu, Eduardo Raon na harfi in vokalistka Elsa Martin (I). Glasba in vodenje sta v režiji Zlatka Kaučiča.

 

Nastopila bo tudi najnovejša formacija KOMBO D (mlajša šolska sekcija) in predstavila novo izdani album Slavje v času grenkobe. Nastopili bodo  Aljaž Pekeč in Marino Krapež na bobnih, Timi Vremec na električnem basu ter Anton Lorenzutti in Aleš Valentinčič na električni kitari.

Vstopnina

 

10 € – redna cena
7 € – znižana cena za člane društva Zvočni izviri, abonente, upokojence, študente in dijake

 

 

Kontakt in informacije
T: 05 335 40 10
E: pr@kulturnidom-ng.si

Mogoče vas zanima tudi …

Skip to content