Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
26. 2. / Ponedeljek / 20:00

VEČERJA BEDAKOV

Velika dvorana
26. 2. / Ponedeljek / 20:00

VEČERJA BEDAKOV

Velika dvorana

VEČERJA BEDAKOV

 

»… pribor pripravljen, krožniki pripravljeni, pečenka je v pečici, vina na pretek – prosimo, zdaj pa le povabite bedake na večerjo!«
 

Si predstavljate kaj se dejansko zgodi, ko se na večerjo povabi bedaka svetovne klase? Predstavljamo vam novo francosko veliko uspešnico, ki jo bo na oder Špas teatra postavil eden slovenskih igralskih prvakov, režiser Bojan Emeršič.

 

Peter (Pierre) se s prijatelji rad igra nenavadno igro – idiotsko večerjo. Vsakdo izmed povabljenih ima misijo na večerjo pripeljati največjega bedaka. Tisti, ki bo predstavil najbolj spektakularnega, redek biser, bedaka svetovnega razreda, je zmagovalec! A v tem našem večeru se dogaja katastrofa za katastrofo, padajo maske in tisti, ki je verjel, da se bo smejal, se morda ne bo tako zelo. V nekaj minutah gre vse narobe, življenje se obrne na glavo, zgodi se najbolj nepričakovano in – smešno čez vse!

 

Večerja bedakov je bila prvič uprizorjena 1993 in doživela velik uspeh. Dogajanje se odvija v čudovitem pariškem stanovanju, kjer se srečajo stari znanci. Francoski igralec Jacques Villeret je za vlogo prijaznega in naivnega Francoisa prejel tudi Oskarja za najboljšega igralca v Franciji. Slovensko različico bo režiral večkrat nagrajeni dramski igralec Bojan Emeršič, ki je v 2022 prejel tudi Špaska popularnosti za najbolj priljubljenega igralca.
 

Igrajo: Jernej Kogovšek, Primož Vrhovec, Maja Martina Merljak, Gregor Podričnik, Robert Korošec
 
Večerja bedakov je noro zabavna predstava, na katero ste vabljeni prav vsi!

Organizacija
Špas Teater

 

Vstopnina
1. kategorija – 25€
2. kategorija – 23€

 


 

Blagajna 
T 05 33 540 16
E blagajna@kulturnidom-ng.si

Skip to content