Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
22. 12. / Petek / 11:00

ŠEPET METULJA (2023), 12+ – Zaključeno za šole

Mala dvorana
22. 12. / Petek / 11:00

ŠEPET METULJA (2023), 12+ – Zaključeno za šole

Mala dvorana
Šolski filmski program 2023/24

 

Šepet metulja (Šepet metulja, Slovenija, 2023, 110 min.), 12+

 

Novi slovenski celovečerni film je najstniška romantična drama o drugačnosti, sanjah, premagovanju ovir in vztrajanju.

 

Režija: Alen Pavšar
Zgodba in scenarij: Alen Pavšar, Mateja Zorko Pavšar
Direktor fotografije: Igor Pečoler
Zvok in glasba: Tim Žibrat
Igrajo: Ali Ogrizek, Ana Praznik, Brane Završan, Mitja Ritlop, Lara Kolar, Elyes Samba, Jože Doberšek, Tarek Rashid, Urška Majcen, Tina Gorenjak, Ranko Babič
Distributer: Constantin Film

 

Zgodba
Najstnik Jan je navdušen nad mehatroniko. Je avtist, vendar izredno nadarjen za programiranje in zamišljanje tehnoloških rešitev. Na novi srednji šoli se pridruži razredu, ki tekmuje za podelitev štipendije v mednarodnem podjetju. Razviti morajo novo programsko opremo za sodobni prezračevalni sistem s pogonom na umetno inteligenco. V skupini je tudi Tara, edino dekle, ki si prav tako želi zmage. Razred vodi neizprosni učitelj Frenk, ki ne odobrava posebnih potreb učencev in hodi po robu z drugačnimi metodami praktičnega pouka. Jan kljub vsem oviram učitelja in sošolcev dokaže, da zmore. S pomočjo ambiciozne svetovalne delavke Zarje počasi napreduje v šoli, pod okrilje pa ga vzame tudi ambiciozni direktor podjetja.

 

 

Zanimivost
Film je nastajal na Šolskem centru Celje in s profesionalci so sodelovali tudi dijaki. Iz šolskega vsakdana in spoznanj pri delu z avtističnimi otroki sta izhajala tudi režiser in scenaristka, saj imata oba dolgoletne izkušnje dela v šolstvu in v svetovalnem delu. S prvoosebno izkušnjo avtizma pa je prepričljiv tudi Ali Ogrizek v glavni vlogi mladega Jana.

Kontakt in informacije
T: 05 335 40 15
E: mestnagalerija@kulturnidom-ng.si

Mogoče vas zanima tudi …

Skip to content