Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
3. 2. / Sobota / 17:00

Primerjava umetnosti v znamenju kamna

Muzej Sv. Klare/Museo di Santa Chiara, Gorica
3. 2. / Sobota / 17:00

Primerjava umetnosti v znamenju kamna

Muzej Sv. Klare/Museo di Santa Chiara, Gorica
Razstavna sezona 2023/24

 

Po vodenih ogledih kustosinj in umetnikov, ki so na razstavo Silva Lapidea privabili številno in pozorno občinstvo, se dogodki v Muzeju svete Klare nadaljujejo. Vabljeni v soboto, 3. februarja, ob 17. uri na srečanje, ki nosi naslov Primerjava umetnosti v znamenju kamna.

 

Nov dogodek je povezan z materiali, ki so v središču razstave Čezmejno sodobno kiparstvo, torej z lesom in kamnom, s katerima se izražajo sodelujoči italijanski in slovenski umetniki. Manuele Mauri, lastnik kleti Castel San Mauro, in Emanuela Uccello, kustosinja razstave, bosta namreč spregovorila o kamnitem vinu, ki ga proizvaja goriška klet. Predstavitvi bo sledila degustacija vin, ki so se rodila v kamnitih “sodih”.

 

Castel San Mauro je s soncem obsijan kraj med Sabotinom in Sočo z edinstveno mikroklimo in zemljo, primerno za vinogradništvo: po zaslugi intuicije Manuela Maurija klet prideluje vina, ki so natančno vinificirana v kamnu. Tako bomo v “Silva Lapidea” segali od kamna, ki se uporablja za umetnost pridelave vina (ogledali si boste lahko tudi prototip soda), do kamna, ki se uporablja za plastično umetnost razstavljenih skulptur kot rdeča nit med enologijo in likovno umetnostjo.

 

Muzej Sv. Klare/Museo di Santa Chiara, Gorica

 

Urnik
petek, sobota in nedelja 10.00-13.00 in 15.00-19.00

 

Info
www.comune.gorizia.it
www.kulturnidom-ng.si
www.prologoart.it

Mogoče vas zanima tudi …

Skip to content