Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
30. 3. / Četrtek / 18:00

OTROCI IN MLADOSTNIKI V KREMPLJIH VIRTUALNE RESNIČNOSTI

Mala dvorana
30. 3. / Četrtek / 18:00

OTROCI IN MLADOSTNIKI V KREMPLJIH VIRTUALNE RESNIČNOSTI

Mala dvorana

Otroci in mladostniki v krempljih virtualne resničnosti

Zaradi bolezni žal odpovedujemo prisotnost dr. Vesne Vuk Godina.

 

Gost: Miha Kramli

Moderator srečanja: Bojan Kodelja

 

Projekcija video-filma Razvoj otrok v poplavi risank in videoiger ter pogovor z antropologinjo dr. Vesno V. Godina in terapevtom Miho Kramlijem. Z gostoma se bo pogovarjal Bojan Kodelja, vodja projekta Neodvisen.si, ki je leta 2007 prvič izpeljal kampanjo za ozaveščanje posameznika in družbe o pasteh zasvojenosti.

 

Na zadnjem srečanju letošnjega pogovornega cikla Potohodci si bomo najprej ogledali video-film – antropološki pregled v prostor virtualne resničnosti Razvoj otrok v poplavi risank in videoiger (Neodvisen.si, 2022). Dojemanje sveta, oblikovanje vrednot in socializacija otrok so namreč močno povezani z gledanjem v ekrane oz. tisto, kar le-ti prikazujejo. O tem kako risanke in druge virtualne vsebine vplivajo na otroka in kaj to pomeni za njegov razvoj bo moderator Bojan Kodelja spregovoril z antropologinjo dr. Vesno Vuk Godina in terapevtom Miho Kramlijem.

 

Problematiko neosveščenih otrok in mladostnikov na področju virtualne resničnosti bomo osvetlili tudi s pomočjo osnovnih, a plastičnih definicij zasvojenosti. O njej namreč ne smemo molčati! Hitrost reševanja je odvisna tudi od tega, kako hitro zasvojenost priznamo, kako hitro prepoznamo nevarnosti in ob tem ostanemo neodvisni. Bojan Kodelja dodaja: “Zasvojenost nastane tedaj, ko je v našem življenju nečesa premalo in se zato pojavi nekaj drugega, nekaj, kar napolni izpraznjeni prostor. S tem se poruši tudi razmerje med osebo in okoljem, v katerem biva. In o tem si prizadevamo podučiti, s tem znanjem prebuditi sodobnega človeka.“

Vstopnina: 4 €

 

Blagajna

T: 05 335 40 16
E: blagajna@kulturnidom-ng.si

 

 

Kontakt in informacije

T: 05 335 40 13
E: pr@kulturnidom-ng.si

Mogoče vas zanima tudi …

Skip to content