Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
1. 10. / Petek / 20:15

OBETAVNA MLADENKA (2020)

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica
1. 10. / Petek / 20:15

OBETAVNA MLADENKA (2020)

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica
Film – sezona 2021/22

 

Obetavna mladenka (Promising Young Woman, ZDA, 2020, 113 min.)

 

Celovečerni prvenec Emerald Fennel zgodbo o travmatizirani ženski na maščevalnem pohodu zapakira v nepredvidljivo mešanico trilerja, satire in drame. Dobitnik oskarja za najboljši izvirni scenarij in bafte za najboljši britanski film.

 

Režija: Emerald Fennell
Scenarij: Emerald Fennell
Igrajo: Carey Mulligan, Laverne Cox, Bo Burnham, Alison Brie, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Max Greenfield, Christopher Mintz-Plasse, Chris Lowell, Sam Richardson, Molly Shannon, Clancy Brown
Distribucija:
 Karantanija Cinemas d.o.o.

 

Zgodba
Cassie je veljala za obetavno mlado žensko, dokler ni zaradi skrivnostnega dogodka nenadoma opustila študija medicine. Zdaj živi mirno življenje v hiši svojih staršev in se preživlja kot natakarica v kavarni. A ni vse, kot se zdi na prvi pogled. Še vedno se ne more pozabiti prijateljičine smrti, zato je našla svojevrsten način soočanja s travmo. S svojo bolečino in čistvenimi ranami se spopada tako, da se ponoči prelevi v zapeljivo fatalko. Izzivalno oblečena se po barih in diskotekah pretvarja, da je mrtvo pijana, ranljiva in nemočna. Pretkano pametna in nadležno zvita, kot volk v ovčji koži, preži na oportunistične moške, ki jo hočejo izkoristiti, dokler ne sreča bivšega sošolca, prijaznega in čutečega pediatra Ryana. Nepričakovano srečanje ji bo dalo priložnost, da odpravi napake iz preteklosti.

 

Cena vstopnice
5 €, 4 €

 

 

Kontakt in informacije
T: 05 335 40 15
E: mestnagalerija@kulturnidom-ng.si

 

 

Vstopnice lahko kupite na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica ali preko spletne prodaje.

Mogoče vas zanima tudi …