Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
4. 8. / Petek / 21:00

MOONAGE DAYDREAM (2022)

Ploščad Silvana Furlana, Nova Gorica
4. 8. / Petek / 21:00

MOONAGE DAYDREAM (2022)

Ploščad Silvana Furlana, Nova Gorica
Letni kino Silvana Furlana 2023

 

Moonage Daydream (Moonage Daydream, ZDA, Nemčija, 2022, 140 min.)

 

Osupljivo avdiovizualno doživetje, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na kalejdoskopsko popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Film, ki se ponaša z množico še nikoli videnih posnetkov, je bil premierno prikazan na zadnjem festivalu v Cannesu.

Projekciji sledi glasbeni program z DJ Jašo Bužinelom.

 

Režija: Brett Morgen
Scenarij: Brett Morgen
Igrajo: David Bowie
Distribucija: Karantanija Cinemas

 

Zgodba
»Kdo je, kaj je, od kod je prišel, je bitje z drugega sveta, je čudak, je nevaren, pameten, neumen, prijazen s svojimi starši, pristen, zlagan, nor, zdrav, moški, ženska, robot – kaj je to?«

Leta 2017 so dediči Davida Bowieja Brettu Morgenu omogočili dostop do več kot 5 milijonov arhivskih dokumentov, vključno z redkimi risbami, posnetki in zvezki. Morgen je nato štiri leta delal na filmu, nato pa osemnajst mesecev še na zvoku, animaciji in barvah. Končni rezultat je prvi uradno odobreni film o umetniku. Osvetljuje življenje in delo genialnega Davida Bowieja, enega najplodnejših in najvplivnejših umetnikov našega časa. Zgodba je povedana skozi kalejdoskopske, še nikoli videne posnetke, nastope in glasbo. Raziskuje ustvarjalno, glasbeno in duhovno potovanje Davida Bowieja.

 

Kontakt in informacije

T: 05 335 40 15
E: mestnagalerija@kulturnidom-ng.si

 

V primeru dežja bo projekcija v Mali dvorani Kulturnega doma Nova Gorica.

Mogoče vas zanima tudi …

Skip to content