Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
16. 3. / Sobota / 20:15

POŠAST (2023)

Mala dvorana
16. 3. / Sobota / 20:15

POŠAST (2023)

Mala dvorana
Filmska sezona 2023/24

 

Pošast (Kaibutsu, Japonska, 2023, 126 min.)

 

Nasilen incident na japonski šoli pokaže, da ima resnica več obrazov.

 

Režija: Hirokazu Koreeda
Scenarij: Yuji Sakamoto
Fotografija: Ryuto Kondô
Glasba: Ryuichi Sakamoto
Igrajo: Sakura Ando (Saori), Eita Nagayama (Hori), Soya Kurokawa (Minato), Hinata Hiiragi (Eri), Mitsuki Takahata (Hirona), Akihiro Kakuta (Shoda), Shidô Nakamura (Kiyotaka), Yuko Tanaka (Fushimi)
Distribucija: Fivia – Vojnik
Žanr: triler

 

Zgodba
Nekega večera v japonskem mestecu zagori stavba, v kateri je priljubljen bar. Požar je bil podtaknjen. Minato skupaj z mamo Saori z domačega balkona opazuje goreče zublje in ji ob tem postavlja nenavadna vprašanja. Tudi naslednje dni se Minatovo nenavadno vedenje nadaljuje, zapira se vase, neke noči izgine, mama pa ga najde v zapuščenem vodnem jašku. Saori zaskrbljeno vrta v sina, dokler ji ne prizna, da ga v šoli ponižuje njegov učitelj, gospod Hori. Mama odločno odvihra v šolo. A uslužbenci, predvsem ravnateljica, so do nje zadržani. Po spletu dogodkov se izkaže, da resnica morda ni tako enoznačna – kdo v tej zgodbi je žrtev in kdo storilec? Učitelj namreč trdi, da je Minato tisti, ki nadleguje sošolce, še posebej nežnega Yorija. Pod urejeno povrhnjico majhne skupnosti začne brbotati in zdi se, da vsak od protagonistov s sabo nosi drugačno skrivnost in drugačno resnico.

 

Režiser
Hirokazu Koreeda (1962, Tokio, Japonska) je po diplomi pri neodvisni hiši TV Man Union posnel vrsto nagrajenih dokumentarcev. Leta 1995 je posnel svoj celovečerni igrani prvenec Maboroshi no hikari in z njim nastopil v tekmovalnem programu beneškega festivala. Mednarodno prepoznavnost mu je prinesel drugi film Po življenju. Njegovi filmi rahločutno obravnavajo ključna življenjska vprašanja, pogosto z otroki v osrednjih vlogah.

Priporočen film za mlade 15+

 

Cena vstopnice
Redna: 5,5 €
Znižana*: 4,5 €
*otroci, dijaki in študentje

 

 

Kontakt in informacije
T: 05 335 40 15
E: mestnagalerija@kulturnidom-ng.si

 

 

Vstopnice lahko kupite na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica ali preko spletne prodaje.

Mogoče vas zanima tudi …

Skip to content