Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
8. 12. / Petek / 17:30

GRAD STRAHOV (2023), 11+

Mala dvorana
8. 12. / Petek / 17:30

GRAD STRAHOV (2023), 11+

Mala dvorana
Filmski vrtiljak 2023/24

 

Grad strahov (Haunted Mansion, ZDA, 2023, 120 min.), 11+

 

Disneyevi najbolj znani tematski zabaviščni parki so bili v preteklosti že večkrat navdih za čudovite, dih jemajoče in osupljive filmske mojstrovine. Tokrat  vas Disney vabi domov, kajti dom je tam, kjer straši.

 

Režija: Justin Simien
Scenarij: Katie Dippold
Nadzornik vizualnih efektov: Edwin Rivera
Oblikovalec maske za duhove: Joel Harlow
Glasba: Kris Bowers
Igrajo: Jamie Lee Curtis, Rosario Dawson, Winona Ryder, Jared Leto, Dan Levy, Owen Wilson, Danny DeVito
Distribucija: Blitz Film & Distribution
Žanr: misteriozna družinska pustolovščina

 

Zgodba
Samska mamica Gabbie iz New Yorka in njen 9-letni sin Travis se preselita v novi dom – malce neobičajen in cenovno ugoden dvorec v New Orleansu. Upata, da bosta začela novo, brezskrbno življenje, a kmalu ugotovita, da njun novi dom skriva veliko več, kot sta pričakovala – v njem namreč živijo duhovi. Nekateri so prijazni, nekateri igrivi, nekateri od njih pa zelo resni in strašljivi. Ker v svojem domu ne želita skrivnostnih sostanovalcev, poiščeta pomoč pri duhovniku, Očetu Kentu, ki se ukvarja z izganjanjem duhov. Ker sam ne zmore izgnati vseh, na pomoč pokliče različne strokovnjake, ki mu lahko pomagajo izseliti neželene sostanovalce. Nihče od njih pa se ne zaveda, da kdorkoli vstopi v Grad strahov, iz njega ne more izstopiti brez duha, ki se za vedno združi z njim. Ko spoznajo resnost situacije, morajo sodelovati kot ekipa, hkrati pa se pogumno soočiti z lastnimi notranjimi težavami, saj bodo le na ta način premagali skupno stisko in za vedno pregnali duhove iz gradu in njihovih življenj.

 

 

Izjava avtorja
“Upam, da bo to klasičen družinski film in da bo prinesel kanček čarovnije za občinstvo. Čeprav gre za zgodbo, ki bi nas morala brez dvoma nasmejati in nam omogočiti pobeg iz realnosti, bi film lahko, če bomo imeli srečo, spremenil tudi strahove pred smrtjo in žalostjo gledalcev v nekaj, s čimer se lahko dejansko soočijo.”
Justin Simien, režiser

 

Cena vstopnice
Redna: 5,5 €
Znižana*: 4,5 €
*otroci, dijaki in študentje

 

 

Kontakt in informacije
T: 05 335 40 15
E: mestnagalerija@kulturnidom-ng.si

 

 

Vstopnice lahko kupite na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica ali preko spletne prodaje.

Mogoče vas zanima tudi …

Skip to content