Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
7. 5. / Torek / 20:15

GEPACK (2024), 15+

Mala dvorana
7. 5. / Torek / 20:15

GEPACK (2024), 15+

Mala dvorana
Teden evropskega filma

 

Gepack (Gepack, Slovenija, 2024, 90 min.)

 

Slovenski neodvisni film, ki je nastal po scenariju in v režiji najbolj priljubljenega slovenskega uporabnika Tiktoka Žige Kukoviča oziroma Kuxale. Njegov celovečerni prvenec si je v manj kot treh tednih ogledalo več kot 33.000 gledalcev. S tem si je komedija s primesmi kriminalke in romance prislužila prvo zlato rolo, v začetku marca pa je ob mejniku 50.000 za mlade ustvarjalce sledila še druga tovrstna nagrada.

 

Režija in scenarij: Žiga Kukovič
Producenti: Žiga Kukovič, Robert Kladnik, Matic Gabriel
Glasba: Leon Firšt, Tim Žibrant
Fotografija: Matic Gabriel
Igrajo: Maks Dakskobler, Pia Skvarča, Tine Ugrin, Robert Kladnik, Jan Gerl Korenč, Matjaž Javšnik
Distribucija: Fivia – Vojnik
Žanr: komedija

 

Zgodba
V vročih poletnih dneh se po koncu izpitnega obdobja »odpičena« druščina štirih prijateljev odpravi na morje, toda eden izmed njih skrivoma tihotapi mamila. V vznemirljivi pustolovščini se običajna pot obrne na glavo, ko ugotovijo, da jih spremlja slepi potnik. Razkrije se nevarna mreža prevar in nepričakovanih zavezništev. Na površje priplavajo skrita hrepenenja in želje, junaki pa so postavljeni pred odločitve, ki bodo preizkusile njihovo prijateljstvo in zvestobo.

 

 

Zanimivosti
Navdih za film Gepack je bila resnična pot na morje, ki se je zgodila režiserju Žigi Kukoviču in glavnemu igralcu Robertu Kladniku. Tako Kukovič kot Kladnik sta sicer prepoznavna in prodorna slovenska ustvarjalca na družbenih omrežjih, ki sta skozi komične vsebine na svojih kanalih na YouTubu in TikToku nasmejala na stotisoče uporabnikov in si prislužila več milijonov všečkov.

Skupaj z ekipo sta nato pričela s snemanjem kratkih igranih filmov, ki so hitro poželi uspehe. Na filmskem maratonu MUVIT/6×60 so dvakrat zapored osvojili nagrado zlati muvit, prvič leta 2022 in nato ponovno leta 2023, ko so domov odnesli tudi nagrado občinstva.

Priporočen film za mlade 15+

 

Cena vstopnice
Redna: 5,5 €
Znižana*: 4,5 €
*otroci, dijaki in študentje

 

 

Kontakt in informacije
T: 05 335 40 15
E: mestnagalerija@kulturnidom-ng.si

 

 

Vstopnice lahko kupite na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica ali preko spletne prodaje.

Mogoče vas zanima tudi …

Skip to content