Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
20. 10. / Petek / 17:30

ELEMENTI (2023, sinh.), 7+

Mala dvorana
20. 10. / Petek / 17:30

ELEMENTI (2023, sinh.), 7+

Mala dvorana
Filmski vrtiljak 2023/24

 

Elementi (Elemental, ZDA, 2023, 110 min., sinh.), 7+

 

Nova domiselna animacija studijev Disney in Pixar, ki pripoveduje zgodbo o razlikah in njihovi privlačnosti ter s sporočilom, da je veliko bolj pomembno tisto, kar je znotraj, kot to, kakšni smo navzven.

 

Režija: Peter Sohn
Scenarij: John Hoberg, Kat Likkel, Brenda Hsueh
Glasba: Thomas Newman
Igrajo: Leah Lewis, Mamoudou Athie, Ronnie Del Carmen, Shila Ommi, Wendi McLendon-Covey, Catherine O’Hara, Mason Wertheimer, Ronobir Lahiri
Glasovi: Tjaša Hrovat Steklasa, Voranc Boh, Mojca Funkl, Patrik Novak, Jožef Ropoša, Damjana Černe, Karin Komljanec, Lucija Grm, Jernej Kuntner, Andrei Lenart Černilogar
Distribucija: Blitz Film & Video Distribution
Žanr: animirana pustolovščina

 

Zgodba

Zgodba filma je postavljena v svet, kjer živijo in sobivajo štirje osnovni elementi: ogenj, zemlja, voda in zrak. Ognjeni Žarni, hitri in ognjeviti mladenki, z odličnim smislom za humor, manjka potrpežljivosti, vendar le to nadoknadi z neskončno ljubeznijo do svoje družine. Nasprotno pa se vodni Val ne boji pokazati svojih čustev: pozoren empatični fant je  dober poslušalec in dobesedno kipi od sočutja do drugih. S svojo družino, ki je nenavadna jokava druščina in ki išče priložnosti, da bi delila svoja čustva, si je zelo blizu.
Zračna Vihra kot Valova šefinja od svojih zaposlenih pričakuje veliko. Zunaj pisarne je resna oboževalka športne ekipe, ki igra na stadionu Ciklon. Bruno pa je zemeljski otrok, ki živi v Mestu Ognja in se ponavadi pojavi, ko je Žarna naokrog. Bruno je zaljubljen v svojo gorečo sosedo, česar se niti ne trudi skriti. Je “ulično pameten” s skrbnim in nežnim srcem, Žarno večkrat ljubeznivo ogovarja, vendar kaj več kot nasmeha od nje ne dobi. Pa vendarle vztraja.

 

Cena vstopnice
Redna: 5,5 €
Znižana*: 4,5 €
*otroci, dijaki in študentje

 

 

Kontakt in informacije
T: 05 335 40 15
E: mestnagalerija@kulturnidom-ng.si

 

 

Vstopnice lahko kupite na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica ali preko spletne prodaje.

Mogoče vas zanima tudi …

Skip to content