Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
04.11.2021

Prihaja PIXXELPOINT 2021!

foto: Tadej Hrovat

 

Nova Gorica bo od 11. do 18. novembra 2021 ponovno v znamenju Pixxelpointa. V Mestni galeriji Nova Gorica se bo odvijala že 22. izdaja festivala, ki se je tekom let uveljavil kot eden napomembnejših festivalov intermedijskih umetnosti tako v slovenskem kot tudi v mednarodnem prostoru. Prerastel je svoj prvotni namen približati informacijske tehnologije širšemu občinstvu, predvsem mlajšim generacijam in postal festival sodobnih umetniških praks, ki deluje na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije.

 

 

Letošnja festivalska edicija nosi naslov Globoki globoki gozd/Deep deep forest, kuratorica projekta je ukrajinska kustosinja Olena Kasperovych. Sodeluje 11 umetnikov oziroma umetniških skupin, ki odkrivajo fenomen gozda. Razmišljanje o tem fenomenu, ki nas popelje v “neznano”, se nanaša na področja, na katerih do sedaj še nismo bili, in na znanje, ki še vedno čaka, da ga razkrijemo. Z uporabo novih metod in pristopov, bo tokratni festival načel tudi vprašanja, ki zadevajo ekološko problematiko, družbeno in osebno odgovornost ter vsesplošno angažiranost na svetovni ravni.

 

Sodelujoči: Lavoslava Benčić (SI), BridA/Tom Kerševan, Sendi Mango, Jurij Pavlica (SI), Ilya Dolgov (RU), fantastic little splash, Lera Malchenko & Oleksandr, Hants (UA), Daryna Fes (UA), Gijeong Goo (KR), Maša Jazbec (SI), P L A T E AU R E S I D U E, Eva Pavlič Seifert × Aljaž Celarc (SI),Robertina Šebjanič (SI), Zergon (SI) in Brane Zorman (SI).

 

Vabljeni na uradno odprtje in vse dogodke letošnjega Pixxelpointa, izvedeni bodo ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje možnosti širjenja virusa Covid-19. V primeru zaostritve ukrepov, bomo festival izpeljali preko spleta. Več informacij o festivalu si lahko preberete na uradni spletni strani Pixxelpoint 2021.

 

Osrednja razstava v Mestni galeriji Nova Gorica bo na ogled od 11. do 18. novembra 2021, vsak dan med 9.00 in 19.00.

Skip to content