Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
24.08.2022

Z novinarsko konferenco smo vstopili v novo sezono, vabljeni v našo družbo!

Scroll

Še pod svežimi poletnimi vtisi smo danes dopoldan na novinarski konferenci predstavili programe prihajajoče nove sezone Kulturnega doma Nova Gorica. V velikem optimizmu, da nas epidemiološka slika jeseni vendarle ne bo prisilila v radikalne varnostne ukrepe, smo oblikovali bogato koncertno, likovno in filmsko sezono. Čas, v katerem živimo, je zelo poseben, poln velikih preizkušenj, v nas poleg negotovosti in strahu vzbuja številna druga posebna čustvena stanja, zato še bolj kot kadarkoli prej potrebujemo umetnost, da nas s svojo lepoto, kritično mislijo in sporočilno močjo zapelje v odkrivanje globljih pomenov, duhovnih razsežnosti življenja in nam vlije upanje, da vendar še nismo popolnoma izgubljeni v tem prostoru in času. In kaj bo na sporedu v novi sezoni?

Glasbeni program prinaša že tradicionalni Glasbeni abonma, v katerem se bomo v pestri programski in izvajalski ponudbi srečevali z orkestralno, komorno in solistično glasbo. Gostili bomo vrhunske slovenske ter tuje ansamble in soliste ter oba naša priznana simfonična orkestra, pri izboru koncertnih programov pa smo posebno pozornost namenili slovenski glasbeni ustvarjalnosti in glasbenim delom svetovnih mojstrov klasične glasbe. Prepričani smo, da se bo občinstvo veselilo ponovnega srečanja z nekaterimi glasbeniki, spet druge pa bodo poslušalci srečali prvič prav v letošnji abonmajski sezoni.
Programu abonmaja se bodo pridružili še številni drugi glasbeni projekti, ki bodo plemenitili glasbeno dogajanje na Goriškem. Grajske harmonije, Flores Musicae, Oktober Jazz, Glasba z vrtov svetega Frančiška, SAXGO23, so naši prepoznavni cikli oziroma festivali, ki jih bo moč spremljati skozi celotno sezono. Veliko dobre raznovrstne glasbe bo tudi v sklopu zelo obiskanih izrednih koncertov. Vse več je tudi čezmejnih pobud, pri katerih s slovenskimi in italijanskimi partnerji iz sosednje Gorice in Furlanije – Julijske krajine iščemo sinergije in skupne poti do leta 2025, ko bo Nova Gorica v sodelovanju s sosednjo Gorico Evropska prestolnica kulture. To bo velika priložnost in hkrati odgovornost za naše mesto, ki bo, upamo, znalo izkoristiti neverjeten kulturni potencial in upravičiti pridobitev častnega naziva.Nič manj vznemirljivo ne bo dogajanje v Mestni galeriji Nova Gorica, kjer se bomo spogledovali z aktualnimi smernicami na področju sodobne vizualne umetnosti s poudarkom na predstavitvah umetnikov mlajše in srednje generacije ter dosežkov avtorjev, ki imajo za seboj že dolgo in pomembno ustvarjalno pot. Tu je še festival Pixxelpoint, ki bo odstiral najnovejše poglede na področju sodobnih umetniških praks, delujočih na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije.Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji filmske umetnosti. Vrhunske dosežke umetniškega filma bodo lahko poglobljeno spremljali v abonmaju Filmsko gledališče, za mlade filmofile pa se bo ponovno vrtel Filmski vrtiljak. Poleg tega bodo na sporedu še številne druge žanrsko pestre filmske projekcije, o katerih bodo obiskovalci sprotno obveščeni. Letošnja novost bo mesečni tiskani Filmski i-Zbornik, v katerem bomo predstavitvi filmov lahko namenili več zasluženega prostora, kot ga je bil film deležen v obstoječem mesečnem tiskanem koledarčku.

Zavedamo se, da z našimi kulturno-vzgojnimi programi pomembno soustvarjamo duhovna obzorja generacij, ki prihajajo. Zato bodo Glasbena mladina, Šolski filmski program ter Otroške likovne ustvarjalnice tudi v prihajajoči sezoni navduševali mlado občinstvo Goriške.

 

Vsaka nova sezona je za nas, ki oblikujemo kulturno-umetniške programe, svojevrsten izziv, zato si vselej prizadevamo pustiti sledi. Kajti kot pravi Manca Košir, »malo je pravih sledi in zato so redke poti, ki vodijo v človečnost, k odprtosti duha in prostosti srca«. Vabimo vas, da se nam pridružite pri odkrivanju pomenljivih in žlahtnih razsežnosti umetnosti, ki bo razsvetlila vaš svet, vas navdihovala in širila vaše spoznavne horizonte. Saj veste, brez vas ni nas in samo z vami naše poslanstvo dobi pravi smisel.

Informacije:

 

Blagajna
T: 05 33 540 16
E: blagajna@kulturnidom-ng.si

 

Odnosi z javnostmi
T: 05 33 540 13
E: pr@kulturnidom-ng.si


 

VPIS ABONMAJEV ZA SEZONO 2022/23

 

GLASBENI ABONMA

Dosedanji abonenti
Kdaj: od 20. junija do 30. avgusta 2022  izpolnjeno in podpisano prijavnico pošljite na naš naslov
Novi abonenti
Kdaj: od  1. do 23. septembra 2022
Kje: osebno na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica

 


 

FILMSKO GLEDALIŠČE – PETKOV ABONMA

Potrditev abonmajev in rezervacija sedežev – dosedanji abonenti

Kdaj: od 26. septembra do 1. oktobra 2022
Kje: osebno na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica

 

Vpis za nove abonente

Kdaj: od 3. do 12. oktobra 2022
Kje: osebno na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica

 


 

GRAJSKE HARMONIJE NA GRADU KROMBERK

Kdaj: od 10. januarja do 10. marca 2023
Kje: osebno na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica

Skip to content