Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
28.11.2022

Na Goriško se vrača čezmejni praznični koncertni cikel GoGospel!

Scroll

Na Goriško se po nekajletnem premoru vrača čezmejni koncertni cikel GoGospel, ki v prazničnem decembru nastaja v sodelovanju dveh goriških kulturnih domov.

 

V četrtek, 15. decembra, ob 20. uri bo v Kulturnem domu Nova Gorica nastopila vokalna skupina 4Given, ki jo tvorijo Kristjan Virtič, prvi tenor, Kristijan Korat, drugi tenor, Simon Virtič, bariton ter Matej Virtič, vokalni basist in beatboxer. 4Given je slovenska vokalna skupina, ki predstavlja svež val gospel glasbe pri nas. Od domačih in tujih izvajalcev črnske duhovne glasbe se je kvartet nalezel tipične izraznosti. Njihovi gospel standardi vedno zazvenijo v pristni interpretaciji, ki jo zmorejo le redki. Pevci od samega začetka posegajo v aranžmaje pesmi z vnašanjem elementov vocal play glasbe, za katero je značilno vokalno oponašanje različnih inštrumentov, dodatnih zvokov in efektov. Zasedba poleg pisanja priredb ustvarja tudi avtorsko glasbo. Člani so z delovanjem v različnih skupinah in projektnih zasedbah pomembno prispevali k uveljavljanju in popularizaciji tovrstne a cappella glasbe v našem prostoru, s svojim sodobnim pristopom k črnski duhovni glasbi pa so vedno bolj iskani tudi zunaj domovine. Po lanskoletni avstralski turneji in gostovanjih po Evropi se zasedba trenutno pospešeno pripravlja za snemanje prvega albuma.

 

V ponedeljek, 19. decembra, ob 20.30 pa bo v Kulturnem domu Gorica (Italija) pod taktirko Manuele Marussi nastopila vokalna skupina Freevoices Show Choir, ki v sodobnosti in tradiciji zanimivo prepleta glasbo in koreografijo. Italijanska vokalna skupina je za prihajajoče božične praznike pripravila nov program, v katerem se prepletata sodobnost in tradicija. Recital z močno duhovno vrednoto je hkrati tudi nosilec mirovnega sporočila, ki ga družba v današnjem razdoru, še kako potrebuje. Na sporedu bodo črnske duhovne pesmi, kot sta spiritual in gospel ter napevi ljudskih zvrsti. V programu bodo svoje mesto dobile tudi koledniške pesmi in skladbe, ki se pojejo ob svetem večeru. Posebnost vokalne zasedbe Freevoices je plesna oz. koreografska komponenta; gre namreč za skupino, ki jo moramo tudi gledati in ne samo poslušati. Za koreografski del recitala bo poskrbel Marco Rigamonti, sicer koreograf v milanskem gledališču Teatro Litta. Na klavirju bodo zasedbo spremljali  Gianni Del Zotto, tudi avtor priredb, na klavirju, Laura Grandi na violini ter Francesco Pandolfo na tolkalih. Vabljeni na praznični dogodek, ki bo edinstvena priložnost za odlično glasbo, veselje in razmislek.

Kulturni dom Nova Gorica –
kontakt in informacije

 

T: 05 335 40 16
E: blagajna@kulturnidom-ng.si

 

Pokrovitelj koncerta v Novi Gorici: 

Vstopnina:

14 € – v predprodaji do 13. decembra

19 € – redna cena

 


 

Kulturni dom Gorica –
kontakt in informacije:

 

Ul. Italico Brass 20
34170 Gorica
Italija

 

T: +39 0481 33288
E: info@kulturnidom.it

 

Vstopnina: 10 €

Skip to content