Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
20.06.2024

Predstavili poslastice z menija letošnjega SAXGO24…

Scroll

Dopoldan smo saksofonsko mašino zagnali z novinarsko konferenco namenjeno 27. Mednarodnemu srečanju saksofonistov v Novi Gorici, ki bo med 28. junijem in 5. julijem 2024 Novo Gorico in njeno bližnjo okolico ponovno obarvalo z zvoki klasičnega in jazz saksofona.

 

Direktorica Pavla Jarc je po uvodnem pozdravu besedo predala Boštjan Simonu, umetniškemu vodji za jazz saksofon in improvizacijo, ter Janu Gričarju, umetniškemu vodji za klasični saksofon. Simon in Gričar sta predstavila letošnjo edinstveno izvedbo srečanja, ki bo v Slovenijo prvič pripeljala kar 6 mednarodno priznanih saksofonistov.

 

Na področju jazza se bosta slovenskemu občinstvu predstavila Američan Tivon Pennicott, na tenorskem saksofonu, in Italijan Pasquale Calò na tenorskem in altovskem saksofonu, klaviaturah in elektroniki.

 

Na klasičnem saksofonu pa bomo prvič na slovenskih tleh lahko prisluhnili kar štirim mednarodno uveljavljenim in zelo iskanim saksofonistom, kot so Francoz Sandro Compagnon, Španec Xavier Larsson Paez, Italijan Alessandro Malagnino in Rus Nikita Zimin.’ Vroča mlada žezla’, kot jih je na konferenci poimenoval Gričar, bodo poleg koncertnega programa tekom srečanja vodila tudi delavnico klasičnega saksofona, ki je skupaj s tisto za jazz saksofon letos privabila 26 udeležencev iz Slovenije, Hrvaške in Belgije.

 

Novinarsko konferenco smo sklenili z nagovorom Vladimirja Čadeža, ravnatelja Glasbene šole Nova Gorica, našega nepogrešljivega in res dolgoletnega partnerja srečanja. Podrobnejšo predstavitev si lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vabljeni v novogoriško kraljestvo saksofona med 28. junijem in 5. julijem 2024, veseli vas bomo!

 

 

SAXGO24: Gradivo za medije (20. 6. 2024)

 

Kulturni dom Nova Gorica
Bevkov trg 4
5000 Nova Gorica

 

T: 05 335 40 13
E: pr@kulturnidom-ng.si

Skip to content