Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
13.07.2022

O koncertih festivala SAXGO22 tudi na valovih Radia Koper

O letošnjih koncertih festivala SAXGO22 so poročali tudi na valovih Radia Koper. V rubriki S koncertnih prizorišč, kulturno-umetniški program, ki jo je pripravila novinarka Lea Hedžet v sodelovanju s Tomažem Gržeto in Lariso Marjanović, lahko prisluhnete utripom letošnjih sedmih SAXGO koncertov. Vabljeni k poslušanju!

 

Orefice Trio na festivalu SaxGO

Avtor: Tomaž Gržeta / Lea Hedžet

V Novi Gorici je v začetku julija potekal festival saksofonov, imenovan SaxGO, ki je v prvem tednu ponudil tri jazz koncerte, v drugem pa je izzvenel v znamenju mojstrskih tečajev in tekmovanja mladih saksofonistov ter koncertov njihovih mentorjev. Jazz koncertom je za nas prisluhnil Tomaž Gržeta.Najprej otvoritvenemu, na ploščadi Slivana Furlana, kjer se je kot prvi predstavil italijanski saksofonist Filippo Orefice s svojim triom.

 

 

Fish-Scale Sunrise (Ab Baars, Kaja Draksler, Joe Williamson) in Patrick Bartley z Big Bandom RTV na festivalu SaxGO

Avtor: Tomaž Gržeta / Lea Hedžet

Tokrat boste v naši glasbeni rubriki boste lahko izvedeli, kako so na festivalu SaxGO muzicirali jazzisti: na ploščadi Silvana Furlana zasedba Fish-Scale Sunrise, katere članica je tudi izjemno nadarjena slovenska pianistka in skladateljica Kaja Draksler, v amfiteatru gradu Kromberk pa saksofonist Patrick Bartley z Big Bandom RTV Slovenija.

 

 

Saksofonisti z vsega sveta tekmovali v Novi Gorici, na festivalu SaxGO

Avtor: Larisa Marjanović / Lea Hedžet

V petek, 8.julija se je v Novi Gorici sklenil festival SaxGo, ki je v prvem tednu ponudil nekaj izjemnih jazzovskih koncertov, drugi del festivala, ki je bil posvečen tekmovanju saksofonistov in mojstrskim tečajem, pa je prinesel koncerte klasičnega saksofona. O teh nam danes poroča Larisa Marjanović.

 

25. Mednarodno srečanje saksofonistov SAXGO22

 

Kontakt in informacije
T: 05 335 40 13
E: pr@kulturnidom-ng.si

Skip to content