Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
21.12.2021

Naj bo zdravo in sproščeno 2022!

Spoštovani ljubitelji in ljubiteljice kulture, tekoče leto se (končno) poslavlja. Za vsemi nami je precej naporno in stresno obdobje, ki nas je postavilo pred veliko preizkušnjo ohranjanja dobre volje in pozitivnih misli. Čas izzivov smo v Kulturnem domu Nova Gorica premagovali z mislijo na boljše čase ter načrti za ponovno vzpostavitev prirejanja kulturnih dogodkov, kar nam je, glede na dane razmere, tudi uspelo.

 

Po polletnem zaprtju, ko je naša kulturna ustanova samevala, ko po avli in dvoranah ni bilo slišati razposajenih otroških glasov in množic obiskovalcev v pričakovanju bogatih kulturnih vsebin, smo junija ponovno zagnali naš program s festivalom SAXGO21. Sledili so poletni dogodki cikla Glasbeni kolaž, ki smo jih priredili v centru mesta. Novo sezono 2021/22 pa smo uradno zagnali s festivalom srednjeveške in renesančne glasbe Flores Musicae ter otvoritvenim koncertom 41. koncertne sezone Glasbenega abonmaja. Poleg glasbenih dogodkov smo do danes uspešno izpeljali tudi številne filmske projekcije in galerijske dogodke, pa čeprav še vedno v objemu varnostnih ukrepov  za preprečevanje možnosti širjenja okužbe z virusom covid-19. Kljub zdesetkanim številom sedežev v naših dvoranah in omejitvam pri izvedbi otvoritve galerijskih razstav, smo z vašim obiskom nadvse zadovoljni.

 

Po eni strani vaš obisk dogodkov potrjuje našo usmeritev pri oblikovanju programov, po drugi strani pa kaže tudi na dejstvo, da si kulture, četudi v posebnih razmerah, zelo želite in da ste pripravljeni na marsikateri kompromis za obisk raznoterih dogodkov. Naj na tem mestu izpostavimo podatek, da slednja ugotovitev ni tako samoumevna, saj takšnega obiska marsikatera kulturna ustanova po domovini žal nima, da o programih, ki se sploh ne izvajajo, niti ne izgubljamo besed. Zato je še pred voščilom zelo na mestu naša iskrena zahvala vam, drago občinstvo, da nas redno obiskujete in navdajate s pozitivno energijo, s katero lahko navdušujoče pripravljamo in izpeljujemo naše programe.

 

Ob vsem tem naj vam ob prihajajočem novem letu vsi člani ekipe
Kulturnega doma Nova Gorica zaželimo obilo zdravja, pozitivne energije in
razumevanja, ki ga bomo potrebovali za premagovanje trdovratnega virusa, seveda v upanju, da se bomo od njega čim prej tudi poslovili!


Sr(e)čno 2022! 

Skip to content