Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
04.04.2022

Glasba z vrtov sv. Frančiška ponovno na sporedu!

Po dveh letih “koronskega primeža” bo maja in junija ponovno odmevala Glasba z vrtov svetega Frančiška! Cikel je umeščen v prijetno okolje Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici in to v času, ko se zunaj na prijetnem dvorišču Frančiškanskega samostana bohotijo očarljive in dišeče burbonke.

 

Duhovno moč tega izjemnega kulturnozgodovinskega bisera, ki se dviguje na markantni točki nad Novo Gorico in se obenem spogleduje s sosednjo Gorico, že več kot petindvajset let dodatno bogatimo z vokalno in instrumentalno glasbo.  V samostanski cerkvi in dvorani frančiškanskega samostana odzvanjajo harmonije cikla Glasba z vrtov sv. Frančiška v obliki izbranih glasbenih večerov, s pomočjo katerih promoviramo slovensko in ožje goriško, zamejsko in italijansko glasbeno (po)ustvarjalnost.

 

Pri oblikovanju cikla črpamo iz bazena že uveljavljenih domačih in italijanskih glasbenikov ter predvsem bazena mladih glasbenih talentov, zlasti tistih z naših »goriških vrtov« z obeh strani meje, ki se šele uveljavljajo in si utirajo pot na koncertne odre. Ti brezplačni glasbeni dogodki, ki vedno pritegnejo številne obiskovalce, so tako priložnost za promocijo slovenske glasbene ustvarjalnosti ter ohranjanje in promocijo glasbene dediščine zgodovinsko povezanih mest Nove Gorice in Gorice.

 

Z izjemo prvega koncerta, ki bo v Cerkvi Marijinega oznanjenja, bodo vsi ostali koncerti  v dvorani frančiškanskega samostana. Vstop na koncerte je prost, pričnemo ob 20. uri. Vsak torek med 10. majem in 14. junijem 2022 zatorej lepo vabljeni na koncerte cikla Glasba z vrtov sv. Frančiška!

 

Skip to content