Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
1. 7. / Petek / 21:00

PATRICK BARTLEY JR. (ZDA) & BIG BAND RTV SLO

Amfiteater Gradu Kromberk
1. 7. / Petek / 21:00

PATRICK BARTLEY JR. (ZDA) & BIG BAND RTV SLO

Amfiteater Gradu Kromberk

Big band RTV Slovenija
Patrick Bartley Jr.
, saksofon
Tadej Tomšič, dirigent

 

V panteonu svetovnega saksofonizma pa je zasijala nova zvezda, ki bo nebo nad amfiteatrom Gradu Kromberk osvetlila v petek, 1. julija.  Ameriški za grammyja nominiran in nagrajen saksofonist Patrick Bartley Jr. je multiinstrumentalist in skladatelj, ki bo na festivalu nastopil skupaj z Big bandom RTV Slovenija.

 

Bartley je najbolj znan po svoji izjemni vsestranskosti, močnem zvoku in igranju z dušo v vseh kontekstih. Saksofonist, ki izvira iz Fort Lauderdalea na Floridi, zdaj pridobiva prepoznavnost kot nastajajoči umetnik v New Yorku, najbolj pa je bil izpostavljen v oddaji The Late Show s Stephenom Colbertom kot član zasedbe Stay Human Jona Batista. Patrick je snemal in nastopal skupaj s priznanimi glasbeniki, kot so Dave Matthews, Steve Miller, The Chainsmokers, Jon Batiste in Wynton Marsalis, nastopal pa je tudi na svetovno znanih prizoriščih, kot so The STAPLES Center, Madison Square Garden in legendarno gledališče Apollo. Transkripcije njegovih virtuoznih solov že veljajo za učno gradivo saksofonistov mlajših generacij, prav tako vztrajno raste njegova publika na družbenih omrežjih.

 

V Slovenijo prihaja prvič, na festivalu SAXGO pa se bo predstavil skupaj z Big bandom RTV Slovenija pod vodstvom Tadeja Tomšiča. Koncert bosta snemala tako radio kot tudi televizija RTV Slovenija.

Vstop prost

 

Kontakt in informacije

 

Barbara Poša Belingar
Odnosi z javnostmi, organizacija in
koordinacija kulturnih programov

 

T: 05 335 40 13
E: pr@kulturnidom-ng.si

Skip to content