Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
25. 1. / Torek / 10:00

SANREMO (2020) – Zaključeno za šole

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica
25. 1. / Torek / 10:00

SANREMO (2020) – Zaključeno za šole

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica
Šolski filmski program 2021/22

 

Sanremo (Slovenija, Italija, 2020, 85 min.)

 

Režija: Miroslav Mandić
Scenarij: Miroslav Mandić
Producent: Nina Robnik, Miroslav Mandić
Igrajo: Sandi Pavlin, Silva Čušin, Mojca Funkl, Boris Cavazza, Lara Komar, Barbara Cerar, Barbara Vidovič, Safet Mujčić, Vladimir Jurc, Doroteja Nadrah in Jurij Drevenšek
Glasba: Darko Rundek
Kostumi: Polonca Valentinčič
Montaža: Andrej Nagode
Fotografija: Peter Zeitlinger (Direktor fotografije Peter Zeitlinger je lani na čezmejnem filmskem festivalu Poklon viziji – Omaggio a una visione prejel nagrado Darko Bratina.)
Distribucija: Fivia-Vojnik

 

Film Sanremo Miroslava Mandića se je uvrstil v glavni tekmovalni program 47. mednarodnega filmskega festivala v Seattlu in tudi v tekmovalni program filmov iz srednje in vzhodne Evrope na festivalu v Clevelandu. Je slovenski kandidat za tujejezičnega oskarja.


Zgodba
Bruno in Duša živita v domu starejših občanov. Občasno se srečujeta, skupaj preživljata čas, a vedno sproti pozabljata, da se poznata. Kljub temu sta vesela vsakega novega srečanja. Producent filma je produkcijska hiša Filmostovje, koproducenta pa sta italijanski Incipit Film in RTV Slovenija. Celovečerec Sanremo je nastal s finančno podporo Slovenskega filmskega centra in Studia Viba film ter filmske komisije Furlanije – Julijske krajine, regionalnega avdiovizualnega sklada Furlanije – Julijske krajine in italijanskega ministrstva za kulturo. V filmu igrajo Sandi Pavlin, Silva Čušin, Mojca Funkl, Boris Cavazza, Lara Komar, Barbara Cerar, Barbara Vidovič, Safet Mujčić, Vladimir Jurc, Doroteja Nadrah in Jurij DrevenšekSvetovno premiero je doživel novembra 2020 na 24. mednarodnem filmskem festivalu v Talinu, predvajan je bil tudi v tekmovalni sekciji balkanskih filmov na lanskem 25. mednarodnem filmskem festivalu v Sofiji.

 

Zanimivosti
“V filmu se sprašujem ali čustva lahko premagajo bolezen. Zanima me nenavadna atmosfera doma za starejše, ki niha med poetičnostjo in nekim višjim spoznanjem, povezanim s starostjo in otroškostjo, ki se človeku vrača v obdobju, ko sam ne more več skrbeti zase.” – režiser Miroslav Mandić

 

Kontakt in informacije
T: 05 335 40 15
E: mestnagalerija@kulturnidom-ng.si

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi …

Skip to content