Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
7. 6. / Torek / 20:00

POLONA KANTE PAVLIN, ANJA ŠINIGOJ in GAŠPER VUGA

Dvorana Frančiškanskega samostana Kostanjevica
7. 6. / Torek / 20:00

POLONA KANTE PAVLIN, ANJA ŠINIGOJ in GAŠPER VUGA

Dvorana Frančiškanskega samostana Kostanjevica

Koncert samospevov in duetov

 

Polona Kante Pavlin, sopran
Anja Šinigoj, mezzosopran
Gašper Vuga, klavir

 

Sopranistka Polona Kante Pavlin je z umetnostjo povezana preko literature in glasbe. Kot diplomantko primerjalne književnosti in novinarstva jo strast veže do lepe besede, s petjem pa dopolnjuje ljubezen do glasbe. Svojo pevsko pot je začela v Glasbeni šoli Nova Gorica pri Vladimirju Čadežu in jo nadaljevala pod strokovnim mentorstvom ameriške profesorice Kay S. Raplenovich ter profesorice Franke Žgavec na Slovenskem centru za glasbeno vzgojo Emil Komel v Gorici. Kot zborovska pevka je štiri leta pela v zboru Consortium musicum ter sodelovala pri več projektih zbora Glasbene šole Ajdovščina in Zbora Slovenske filharmonije. Kot solistka pa nastopa v širšem goriškem prostoru ob različnih priložnostih in sodeluje z različnimi pevskimi zbori, orkestri, komornimi zasedbami in solisti; med drugim je nastopila tudi v spevoigri »Kovačev študent« in avtorski glasbeni igri »Poglej, moj dragi Figaro«. Od leta 2018 je zaposlena v zboru SNG Opera in balet Ljubljana, kjer pa je nastopila tudi kot solistka v vlogi Angela v operi Ivana Orleanska P. I. Čajkovskega ter Druge dame v Čarobni piščali W. A. Mozarta.

 

Mezzosopranistka Anja Šinigoj je svojo glasbeno pot prav tako začela v Glasbeni šoli Nova Gorica in nadaljevala kot pianistka na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu Sijavuša Gadžijeva. S petjem se je začela ukvarjati že zgodaj, najprej pri Kay Raplenovich, nato na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu Tatjane Vasle, na zadnje pa je zaključila magistrski študij petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu izr. prof. Barbare Jernejčič Fürst. Na različnih državnih in mednarodnih tekmovanjih je prejela zlata priznanja in nagrade, sodelovala je z veliko zbori in orkestri kot solistka in članica komornih zasedb in je tudi zborovodkinja Vokalne skupine Žene iz Dornberka in Dekliškega zbora Zarja. Bila je tudi članica vokalno-inštrumentalne skupine Ridiamo. Trenutno je zaposlena kot pevka v opernem zboru SNG Opera in balet Ljubljana. Leta 2019 je sodelovala v projektu Mini opere, kjer je kot solistka nastopila v mini operi Anatomiji misli Mateja Kastelica in Uspavanki v sobi brez oken Federice Lo Pinto. Leta 2020 je nastopila v operi Julija Aleša Makovca v vlogi Luize Pesjakove, lani pa v vlogi Stare dame v Bernsteinovi opereti Kandid. Koncertno je nastopila tudi v vlogi Cherubina v Mozartovi Figarovi svadbi in kot Berta v Rossinijevem Seviljskem brivcu. Leta 2021 je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo za izjemne umetniške dosežke.

 

Gašper Vuga je z učenjem klavirja pričel na Glasbeni šoli Nova Gorica ter ga nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Sijavušu Gadžijevu. Poleg klavirja je obiskoval tudi teoretski oddelek. Leta 2013 je z odliko maturiral ter se vpisal na Fakulteto za strojništvo v Ljubljani. Fakulteto je zaključil in je od oktobra 2019 zaposlen na isti fakulteti  kot mladi raziskovalec. Med študijem je kot pianist javno sodeloval kot korepetitor na koncertih študentov Akademije za glasbo v Ljubljani (zborovodja Meta Praček, kitarist Natko Štiglić, harmonikaš Daniel Šimek). S solopevko Anjo Šinigoj sodeluje že od srednješolskih let. Skupaj sta nastopila na različnih prireditvah in festivalih kot posamezna točka (dobrodelni koncert Goriška dlan) ter kot zaključen pevski večer (koncert opernih arij v sklopu festivala Glasbeno poletje na Vogrskem), lani pa sta pripravila koncert samospevov na festivalu Kogojevi dnevi. Kot duo sta nastopila tudi na tekmovanju ArtSongOpus.

Vstop prost

 

Kontakt in informacije

 

T: 05 335 40 13
E: pr@kulturnidom-ng.si

 

Koncertni list

Narodne pesmi, prir. Danilo Švara (1902–1981):
Pastirc pa pase
Teče mi vodica
Prav lepo je v vigred
Polževa snubitev

 

Edvard Grieg (1843–1907):
God morgen!, op. 21 / 2 (Dobro jutro)
Jeg giver mit digt til våren, op. 21 / 3 (Podarjam svojo pesem pomladi)

 

Jean Sibelius (1865–1957):
Illalle, op 17 / 6 (Večeru)
Lastu lainehilla, op. 17 / 7 (Driftwood/Naplavljen les)

 

Edvard Grieg (1843–1907):
Margretes Vuggesang, op. 15 / 1 (Uspavanka za Margareto)
Det første Møde, op. 21 / 1 (Prvo srečanje)

 

Antonín Dvořák (1841–1904):
Cigánské Melodie (Ciganske pesmi), op. 55 (izbor)
Má píseň zas mi láskou zní (Moja pesem poje o ljubezni)
Když mne stará matka (Pesmi, ki mi jih je pela moja mati)
Struna naladěna (Uglašena struna)
Dejte klec jestřábu (Dajte jastrebu kletko)

 

Antonín Dvořák (1841–1904):
Moravski dueti, op. 32 (izbor)
A já ti uplynu (Pobegnila ti bom)
Veleť, vtáčku (Povej, ptica)
Dyby byla kosa nabróšená (Če bi bila kosa nabrušena)
V dobrým sme se sešli (Ločitev)
Slavíkovský polečko malý (Obljuba ljubezni)
Holub na javoře (Leti, golob!)
Zelenaj se, zelenaj (Bodi zeleno)

Mogoče vas zanima tudi …

Skip to content