Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
31. 5. / Petek / 11:00

MOJA VESNA (2022) – zaključeno za šole

Mala dvorana
31. 5. / Petek / 11:00

MOJA VESNA (2022) – zaključeno za šole

Mala dvorana
Borderless Generation Audiovisual Festival

 

Moja Vesna (Slovenija, Avstralija, 2022, 80 min, slo podnapisi)

 

Režija in scenarij: Sara Kern
Fotografija: Lev Predan Kowarski
Montaža: Haim Tabakman, Hayley Miro Browne
Igrajo: Loti Kovačič, Mackenzie Mazur, Gregor Baković, Claudia Karvan
Distribucija: Demiurg

 

Tankočutni celovečerni prvenec, za katerega je slovenska mlada režiserka Sara Kern prejela vrsto najprestižnejših nacionalnih nagrad, nas popelje skozi doživljanje 10-letne Moje, ki se z vsemi močmi trudi zakrpati posledice boleče družinske tragedije.

Poetični film, ki nam skozi mlade Mojine oči predstavi arhitekturo zapletenih čustvenih dinamik znotraj družine zaznamovane z izgubo, in ki nas opominja, da so mnogokrat ravno najmlajši tisti, ki kljub največji nemoči, skrivajo v sebi največje upanje s pogledom zazrtim v življenje.

 

Film je Sara Kern posnela in prejela tudi dodatna sredstva za produkcijo v Avstraliji. Premierno je bil predvajan na prestižnem berlinskem filmskem festivalu v sekciji Generation K+.

Nagrade: Nagrada Prešernovega sklada Sari Kern, Štigličev pogled za režijo, vesna za režijo, nagrada Art kino mreže Slovenije za najboljši film, nominacija za najboljši film in režijo s strani združenja avstralskih filmskih kritikov, nagrado za najboljši debitantski film na Sale Film festival v Maroku.

 

 

Borderless Generation Audiovisual Festival je čezmejni avdiovizualni festival posvečen mladim v Italiji in Sloveniji z delavnicami, dogodki in projekcijami, ki se bodo odvijali od 28. 5. 2024 do 1. 6. 2024.

V Sloveniji se bo festival odvijal v Kulturnem domu Nova Gorica 29. in 31. 5. z izbranim programom kratkih in celovečernih filmov za mlade, nagrajenih z najpomembnejših festivalov po svetu in doma. Predstavljeni bodo tudi filmi z Akademije umetnosti v Novi Gorici ter videoeseji s 5. natečaja VideoRez, ki ga prav tako organizira Zavod Vizo.

Brezplačna projekcija

 

Projekt financira Evropska unija iz Sklada za male projekte GO! 2025 programa Interreg VI-A Slovenija-Italija 2021-2027, ki ga upravlja  EZTS GO.

www.ita-slo.eu
www. euro-go.eu/sp

Mogoče vas zanima tudi …

Skip to content