Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
23. 5. / Torek / 18:00

MLADI GLASBENI BISERI – nagrajenci primorskih glasbenih šol

Dvorana Frančiškanskega samostana Kostanjevica
23. 5. / Torek / 18:00

MLADI GLASBENI BISERI – nagrajenci primorskih glasbenih šol

Dvorana Frančiškanskega samostana Kostanjevica

Mladi glasbeni biseri – nagrajenci primorskih glasbenih šol na glasbenih tekmovanjih

 

Koncert Mladi glasbeni biseri ima v ciklu Glasba z vrtov sv. Frančiška prav posebno mesto. Na njem bo letos nastopilo 15 učencev in učenk glasbenih šol iz Ajdovščine, Ilirske Bistrice, Logatca, Nove Gorice, Sežane in Tolmina ter goriškega Slovenskega centra za glasbeno vzgojo Emil Komel. Gojenci glasbenih šol,  ki so v tem šolskem letu prejeli nagrade na različnih slovenskih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih, se bodo predstavili na raznih instrumentih, kot so evfonij, harmonika, klavir, kitara, violina in violončelo.

 

Na koncertu, ki nastaja v sodelovanju z Zvezo primorskih glasbenih šol, bomo lahko prisluhnili delom velikih skladateljev, kot so: W. F. Bach, H. Boll, W. Gillock, B. Glavina, F. Gragnagi, D. Kabalevski, S. Konjajev, P. Martin, V. Merkušina, A. Nolck, K. Schoonenbeek, R. Schumann, F. Sor, T. Stachak in V. Tihonov.

 

Mladi nadarjeni primorski glasbeniki s svojim sproščenim muziciranjem in z iskreno prisrčnostjo vsakokrat osvojijo občinstvo. Z zavidljivim znanjem ter muzikaličnostjo dosegajo najboljše ocene na različnih tekmovanjih doma in na tujem. Mnogi med njimi se bodo kasneje nedvomno uveljavili kot izvrstni instrumentalisti in pevci. Koncert prinaša dober pregled tudi nad sadovi dela primorskih glasbenih pedagogov.

 


 

Seznam nastopajočih in spored bo zaradi dinamike aktualnih tekmovanj objavljen naknadno.

Vstop prost

 

Kontakt in informacije

 

T: 05 335 40 13
E: pr@kulturnidom-ng.si

 

Fotografije: Matej Vidmar (2019)

Skip to content