Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
9. 9. / Petek / 17:30

MINIONI: GRUJEV VZPON (2022, sinh.), 8+

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica
9. 9. / Petek / 17:30

MINIONI: GRUJEV VZPON (2022, sinh.), 8+

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica
Filmski vrtiljak – sezona 2022/23

 

Minioni: Grujev vzpon (Minions: The Rise of Gru, ZDA, 2022, 87 min., sinh.), 8+

 

Uvod v novo sezono Filmskega vrtiljaka bo zaznamovala rumena barva, saj se v novogoriški kinematograf vračajo dolgo pričakovana majhna in prikupna bitja Minioni z novimi pustolovščinami.

 

Režija: Brad Ableson, Kyle Balda
Scenarij: Cinco Paul
Glasba: Heitor Pereira
Igrajo: Steve Carell, Alan Arkin, Taraji P. Henson, Jean-Claude Van Damme, Lucy Lawless, Dolph Lundgren, Danny Trejo, Russell Brand, Michelle Yeoh, Julie Andrews
Glasovi: Matevž Müller, Boris Kerč, Ana Maria Mitić, Damjana Černe, Maja Končar, Uroš Smolej, Ana Trnavčević, Rok Kunaver, Marjan Bunič, Robert Roškar, Marko Žerjal, Žiga Bunič, Jernej Kuntner
Distribucija:
Karantanija Cinemas

 

Zgodba
V osrčju sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko so kraljevali resasti lasje in kavbojke na zvonec, v predmestju odrašča 12-letni Gru. Kot velik ljubitelj superzlobne superskupine, znane pod imenom Zlobnih 6, Gru kuje načrt, kako bi postal dovolj zloben, da bi se ji lahko pridružil. Na srečo dobi podporo svojih zvestih privržencev, Minionov. Kevin, Stuart, Bob in Otto – novi Minion, ki ima zobni aparat in obupno potrebo, da ugaja – uporabijo vse svoje spretnosti, da z Grujem zgradijo svoj prvi brlog, eksperimentirajo s svojim prvim orožjem in izpeljejo svoje prve naloge.

Potem ko Zlobnih 6 odslovi svojega vodjo, legendarnega borca Wilda Knucklesa, Gru opravi intervju, da bi postal njihov nov član. Milo rečeno pa ne gre dobro in se vse še poslabša, ko jih Gru izigra in v trenutku postane njihov smrtni sovražnik. Med begom bo Gru odkril, da tudi slabi fantje potrebujejo malo pomoči svojih prijateljev.

 

 

Cena vstopnice
Redna: 5 €
Znižana*: 4 €
*otroci, dijaki in študetje

 

 

Kontakt in informacije
T: 05 335 40 15
E: mestnagalerija@kulturnidom-ng.si

 

 

Vstopnice lahko kupite na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica ali preko spletne prodaje.

Mogoče vas zanima tudi …