Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
7. 7. / Četrtek / 08:30

MOJSTRSKI TEČAJ KLASIČNEGA SAKSOFONA

Glasbena šola Nova Gorica
7. 7. / Četrtek / 08:30

MOJSTRSKI TEČAJ KLASIČNEGA SAKSOFONA

Glasbena šola Nova Gorica

V sklopu letošnjega Mednarodnega srečanja saksofonistov SAXGO22 vabimo na Mojstrski tečaj s člani Kvarteta saksofonov Zahir, ki bo potekal v četrtek, 7. julija, od 8.30 do 14.00, v Koncertni dvorani Glasbene šole Nova Gorica.

 

Število udeležencev je omejeno (8), vsak bo imel na voljo 45-minutno lekcijo skupaj s klavirjem. Tečaj, ki bo potekal v angleškem jeziku, bo odprtega tipa in bo namenjen tako aktivnim (dijakom in študentom) kot pasivnim udeležencem.

 

Cilj mojstrskega tečaja bo – razumevanje in podajanje notnega teksta v različnih stilskih obdobjih, izpopolnjevanje saksofonske igre ter vloga interpreta (solist oz. komorni glasbenik). V primeru večjega števila prijav, bo veljal vrstni red prijav.

 

KJE: koncertna dvorana Glasbene šole Nova Gorica

 

KDAJ: v četrtek, 7. julij 2022, od 8.30 do 14.00

 

KOTIZACIJA: 60 € – aktivna udeležba, 20 € – pasivna udeležba

 

PRIJAVA: do 10. junija 2022

 

 


 

SAKSOFONSKI KVARTET ZAHIR
Guillaume Berceau, sopranski saksofon
Etienne Boussard, altovski saksofon
Florent Louman, tenorski saksofon
Joakim Ciesla, baritonski saksofon

 

Prvi izmed vrhuncev letošnjega klasičnega dela bo koncert priznanega francoskega saksofonskega kvarteta Zahir, ki se bo odvil v četrtek, 7. julija 2022. Ameriški Record Guide je o kvartetu zapisal naslednje: ”Ogromen dinamični razpon, virtuozno igranje, nalezljiv entuziazem in hiperekspresivno igranje”. Sedaj že uveljavljeni kvartet je svoj preboj na glasbeni zemljevid dokončno dosegel z zmago na prestižnem tekmovanju za komorne skupine v Osaki na Japonskem leta 2017. Kvartet je vse od tedaj nastopil v številnih znamenitih dvoranah.

 

Kvartet Zahir trenutno predstavlja enega izmed vodilnih saksofonskih komornih sestavov v svetovnem merilu, saj s svojimi nastopi po svetu navdušujejo tako laično kot strokovno občinstvo. V Slovenijo prihajajo prvič, predstavili se bodo z novonastalimi deli napisanimi za njihov kvartet, kot tudi priredbami znanih klasičnih del, ki jih sami preoblikujejo in jim s tem dodajo novo zvočno dimenzijo.

 

 

Kontakt in informacije

 

Barbara Poša Belingar
Odnosi z javnostmi, organizacija in koordinacija kulturnih programov

 

T: 05 335 40 13
E: pr@kulturnidom-ng.si

Skip to content