Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
14. 5. / Sobota / 18:00

KREŠIMIR MIŠAK – pogovor z avtorjem in predstavitev knjige

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica
14. 5. / Sobota / 18:00

KREŠIMIR MIŠAK – pogovor z avtorjem in predstavitev knjige

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

SMRT TRANSHUMANIZMU – SVOBODO LJUDEM

 

Krešimir Mišak, avtor legendarne hrvaške oddaje Na robu znanosti in avtor 9 knjig, drugič v Sloveniji. Tokrat v Novi Gorici.

 


 

Kaj je bolj pomembno – inteligenca ali zavest? To je ključno vprašanje na začetku 21. stoletja. Mišakova knjiga v dveh delih Smrt transhumanizmu- svobodo ljudem je mogočno zbrano delo avtorjevega širokega znanja, ki je izdal že 9 knjig in se lahko pohvali z 20-letnimi televizijskimi izkušnjami. Mišak piše o pasteh, ki si jih postavljamo ljudje sami, če ne mislimo s svojo glavo in s srcem.

 

Spremno besedilo knjigi Smrt transhumanizmu – svobodo ljudem, je napisal Marjan Ogorevc, ki je že v svoji knjigi Človek, kam greš? raziskoval pasti in priložnosti transhumanizma:

 

“V času korone se je svet v samo nekaj dneh obrnil na glavo. Ta knjiga zato prihaja v ravno pravem trenutku! Poleg podnebnih sprememb in terorizma, kot piše Mišak, omogoča virus idealen izgovor, da se ljudem omeji svoboda ter da se jih s pomočjo sodobne tehnologije in umetne inteligence, torej tehnološkega transhumanizma, ujame pod kontrolo, kakršne še nismo imeli. In 5G tehnologija je idealna, da vse to zaživi. Svet se tako hitro dogaja, da ni dovolj ne delati zlo, ampak moramo biti aktivno dobri. Zato sem absolutno za naravni razvoj, za dvig zavesti in ozaveščenosti. Osebno verjamem, da bodo vsa opozorila, grožnje in možni črni scenariji, o katerih govori ta knjiga, dovolj zgovorni, da se zbudimo in kot že tolikokrat doslej stopimo skupaj. Knjigo priporočam, saj z njo dobimo vpogled v to, kje so meje in kako jih preseči.”

 

Na dogodku bo možen  nakup obeh knjig.

Organizator:

 

Medigo d.o.o.
Gradnikove Brigade 53,
5000 Nova Gorica

T: +386 5 330 46 12
E: l.reljic@medigo.si