Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
28. 11. / Torek / 20:15

GOVORI Z MANO (2023)

Mala dvorana
28. 11. / Torek / 20:15

GOVORI Z MANO (2023)

Mala dvorana
Filmska sezona 2023/24

 

Govori z mano (Talk to me, Avstralija, Velika Britanija, 2023, 95 min.)

 

Prelomna uspešnica avstralskih bratov Philippou, priljubljenih YouTuberjev, je postala najbolj dobičkonosna grozljivka studia @a24. Grozljivka z edinstvenim pristopom k demonski obsedenosti velja za eno najbolj strašljivih grozljivk leta 2023.

 

Režija: Danny Philippou, Michael Philippou
Scenarij: Danny Philippou, Bill Hinzman, Daley Pearsona
Igrajo: Alexandra Jensen, Joe Bird, Otis Dhanji, Sophie Wilde
Festivali, nagrade: Adelaida 2022
Distribucija: Fivia – Vojnik
Žanr: grozljivka, srhljivka, triler

 

Zgodba
Mlada Mia je po mamini smrti zaradi prevelikega odmerka tablet osamljena. Skupaj s prijatelji postane obsedena z govoricami o okultni noriji s srhljivo roko na zabavah. Če primete za roko in rečete “govori z mano”, namreč vidite mrtvo osebo in če to osebo povabite noter, bo vdrla v vašo zavest. Toda če pustite, da to traja več kot 90 sekund, bo mrtva oseba za vedno vdrla v vaše telo. Skupina prijateljev postane z novim vznemirjenjem zasvojena, dokler eden od njih ne gre predaleč in sprosti grozljive nadnaravne sile.

 

 

Zanimivost
Brata dvojčka Philippou sta poznana tudi po kanalu RackaRacka na YouTubu. Danny je skupaj z Billom Hizmanom napisal tudi scenarij za film, vendar je izvor filma Govori z mano nepričakovano povezan z nagrajeno otroško animirano oddajo Bluey. Svojo zamisel je Daley Pearson leta 2018 poslal bratoma v obliki kratkega scenarija, ki so ga nato pet let spreminjali v celovečerni film kot ga vidimo danes. Zgodbo filma so nekoliko razširili, osrednja ideja o najstnikih, ki se preko družabne igre soočijo z duhovi pa je ostala enaka. Daley, poznan po kratkih filmih Team Thor in Thor: Love and Thunder je soustanovitelj Ludo Studia v Avstraliji in izvršni producent Bluey. Pearson s pisanimi liki navdušuje tako starše kot otroke, obenem pa lahko celotno občinstvo tudi pristno prestraši.

Cena vstopnice
Redna: 5,5 €
Znižana*: 4,5 €
*otroci, dijaki in študentje

 

 

Kontakt in informacije
T: 05 335 40 15
E: mestnagalerija@kulturnidom-ng.si

 

 

Vstopnice lahko kupite na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica ali preko spletne prodaje.

Mogoče vas zanima tudi …

Skip to content