Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
2. 12. / Ponedeljek / 20:15

FESTIVALSKI ORKESTER POA

Velika dvorana
2. 12. / Ponedeljek / 20:15

FESTIVALSKI ORKESTER POA

Velika dvorana
Glasbeni abonma 2024/25 – 44. koncertna sezona/3. koncert

 

FESTIVALSKI ORKESTER POA

 

Tilen Draksler, dirigent

Mitja Dragolič, dirigent

 

Leta 2020 je dirigent George Pehlivanian na Bledu ustanovil Operno akademijo Pehlivanian (Pehlivanian Opera Academy), v okviru katere deluje tudi Festivalski orkester POA, ki je bil sestavljen posebej za njegovo poletno akademijo in v njem igrajo najboljši mladi slovenski orkestrski glasbeniki. Maestro Pehlivanian z njim gostuje po vsej Sloveniji in na turnejah po Evropi. Na tokratnem koncertu bo imelo goriško občinstvo priložnost na odru videti kar dva različna dirigenta ter opazovati in slišati razlike med njima ter njuno komunikacijo z orkestrskimi glasbeniki.

 

Dirigent in pianist Tilen Draksler je od leta 2019 prvi asistent maestra Pehlivaniana, pri katerem je na Akademiji Karatina Gurska v Madridu zaključil magisterij iz orkestrskega dirigiranja. Magisterij iz klavirja je zaključil na ljubljanski Akademiji za glasbo, podiplomski študij pa na Akademiji za glasbo Franza Liszta v Budimpešti. Sodeloval je s številnimi uglednimi orkestri, leta 2023 pa je zasedel mesto asistent dirigenta Armenske nacionalne filharmonije. Poleg dirigentskih vlog je Draksler še ustanovitelj Orkestra Amadeo, producent in umetniški vodja festivala Amadeo ter tajnik Slovenskega muzikološkega društva.

 

Mitja Dragolič je leta 2005 z odliko diplomiral iz klarineta pri prof. Alojzu Zupanu na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V Maastrichtu na Nizozemskem je pod mentorstvom Jana Cobra leta 2014 končal študij dirigiranja. Leta 2016 je na ljubljanski Akademiji za glasbo pridobil naziv magister znanosti. Sodeluje s številnimi glasbeniki in glasbenimi zasedbami po Sloveniji in v tujini ter je član različnih žirij in komisij. Leta 2022 je postal vodja in dirigent koncertnega Orkestra Slovenske vojske.

 

Okvirni spored:

Golob: Štiri slovenske ljudske pesmi

Puccini : Quando me’n vo (La Boheme)

Adamič: Ko boš prišla na Bled (priredba)

Hrušovar: Dan Ljubezni (priredba)

Wolf: Italijanska serenada

Mendelssohn-Bartholdy: Italijanska simfonija št. 4 v A-duru, op. 90

 

 

Cena vstopnice
17 € – redna cena
12 € – znižana cena (upokojenci)
10 € – znižana cena (dijaki in študentje)

 

Kontakt in informacije
T: 05 335 40 16
E: 
blagajna@kulturnidom-ng.si

Mogoče vas zanima tudi …

Skip to content