Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708
24. 11. / Četrtek / 20:00

DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV Z GODALNIM KVARTETOM CORCORAS IN GOSTI

Velika dvorana
24. 11. / Četrtek / 20:00

DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV Z GODALNIM KVARTETOM CORCORAS IN GOSTI

Velika dvorana

DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV
Alan Vitezič, vokal, kitara
Peter Dekleva, kitara, spremljevalni vokal
Tomaž Koncilija, bas, spremljevalni vokal
Marko Zajc, bobni, spremljevalni vokal
Boštjan Artiček, klaviature, spremljevalni vokal in

 

GODALNI KVARTET CORCORAS
Pia Vidmar, violina
Marijan Dović, violina
Branka Zorić Jazbec, viola
Ana Arh, čelo

 

Nina Radkovič – Ninette, spremljevalni vokal ter

zbor OŠ Frana Erjavca pod vodstvom Milene Prinčič.

 


 

Društvo mrtvih pesnikov prihaja k nam ob izidu vinilne plošče in digitalnega albuma Društvo mrtvih pesnikov 30 – Izštekani z godalnim kvartetom Corcoras. V sklopu slovenske turneje bodo akustični album z godalnim kvartetom Corcoras ter posebno gostjo, pevko Nino Radkovič – Ninette, predstavili tudi na otvoritvenem koncertu turneje v Novi Gorici. Za ta poseben dogodek so k sodelovanju povabili tudi pevski zbor OŠ Frana Erjavca, Nova Gorica (zborovodja Milena Primčič), ki bo s pesniki zapel nekaj njihovih skladb.

 

Člani skupine, pevec in kitarist skupine Alan Vitezič, basist Tomaž Koncilija, bobnar Marko Zajc, kitarist Peter Dekleva in klaviaturist Boštjan Artiček bodo v razširjeni zasedbi predstavili zgodbo dozorelih pesnikov skozi vrtiljak pesmi, od zgodnjih Ko prižgeš nov dan ter Ti in jaz, preko klasik Ti si vse, Naftalin, Komu zvoni, Nebo nad Berlinom, novodobnih Astronavta in Filozofa, do povsem sveže skladbe Mraz, ki je kot singel napovedala izid vinilnega albuma.

 

Društvo mrtvih pesnikov je na slovenski glasbeni sceni že od leta 1990. Do danes so izdali osem studijskih albumov. Na slovensko glasbeno sceno so opazneje stopili leta 1993 v Sežani, kjer so prejeli glavno nagrado na festivalu Pop delavnica za skladbo Ko prižheš nov dan. V naslednjih letih je sledil dokončen preboj z uspešnicami, kot so Ti in jaz, Čutm te, Rabm, Me že ma, da bi te, 25 in Ti si vse, ki je postala zaščitni znak skupine z 1,8 milijonov ogledov na portalu YouTube.

 

Skupina, poimenovana po filmu Petra Weira, krmari med dinamičnimi ritmi, akustičnimi napevi in prepoznavnimi intimnimi skladbami, ki so zaščitni znak skupine. Na koncertu v Novi Gorici bomo slišali drugačen, akustičen, za to priložnost prearanžiran pregled njihovega glasbenega izraza.

 

S podporo: JSKD OI Nova Gorica

Več informacij o skupini Društvo mrtvih pesnikov…

 

 

Vstopnina:

18 € – v predprodaji do 21. novembra 2022

23 € – redna cena

 

Kontakt in informacije

T: 05 335 40 13
E: pr@kulturnidom-ng.si

Skip to content