Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T: + 386 5 335 40 10

Group 10708

Producent muzikalov Mamma Mia! in Briljantina Jurij Franko je s svojo produkcijsko hišo Prospot iz Radovljice za slovenske odrske deske pripravil še en veliki svetovni HIT – glasbeno komedijo Nune v akciji!, ki že peto sezono razveseljuje ljubitelje komedije in glasbe po vsej Sloveniji in v tujini.

 

Nune v akciji! (v originalu Nunsense) je izjemno delo avtorja Dana Goggina, ki je bilo premierno uprizorjeno decembra 1985 v gledališču Cherry Lane in je druga najdlje izvajana predstava na Off-Broadwayu. V zadnjih tridesetih letih je predstava postala pravi mednarodni fenomen, saj je bila prevedena v več kot 26 jezikov in si jo je ogledala publika po vsem svetu.

 

Nune v akciji! je domiselna zgodba o petih redovnicah, ki se znajdejo v denarnih težavah in so prisiljene pripraviti dobrodelni SHOW, v katerem pa hoče biti vsaka od njih prva zvezda. V nizu nenavadnih situacij se redovnice pokažejo v povsem drugačni luči, kot smo jih vajeni. V soju reflektorjev ob petju, plesu in smehu vsaka posebej in vse skupaj zažarijo na čisto samosvoj način.

 

V slovenski različici nastopajo vrhunska slovenska umetniška imena, ki obiskovalce navdušujejo tudi v najbolj obiskanem muzikalu v Sloveniji vseh časov: Mamma Mia!


Nastopajo: Gojmir Lešnjak – Gojc, Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec, Marjan Bunič in Lea Bartha Pesek / Tanja Pečenko.

Kot glasbeni vodja in instrumentalist pri predstavi sodeluje Miran Juvan.

 

»Pričakujete lahko vrhunsko predstavo, saj drugačnih v naši produkcijski hiši niti ne znamo … niti nočemo delati!«

Predprodajna cena vstopnic do vključno 15. 2. 2024:
1. kategorija: 25 €
2. kategorija: 20 € (zadnji dve vrsti)

 

Redna cena vstopnic:
1. kategorija: 29 €
2. kategorija: 25 € (zadnji dve vrsti)

 

Organizator: Prospot d. o. o.

 

Predstava traja dve uri in petnajst minut in ima en odmor.

 


 

Blagajna 
T 05 33 540 16
E blagajna@kulturnidom-ng.si

Po neverjetni uspešnici predstave Jamski človek prihaja na slovenske odre komedija Jamska ženska avtorice Emme Peirson. V čevlje svetovne uspešnice bo od decembra dalje vstopila Rebeka Dremelj, pod taktirko režiserja Ranka Babića, ki smo ga spoznali v dveh Hit komedijah Moška copata ter Kriza srednjih let.

Gre za duhovit in prisrčen pogled na različnosti, napake in posebnosti tako moških kot žensk, skozi sodobno žensko perspektivo. Ta navdihujoča komedija pripoveduje zgodbo o dveh popolnoma različnih bitjih, ki obupano poskušata sobivati na enem majhnem planetu – in si deliti eno kopalnico.

 

Avtor besedila: Emma Peirson
Scenarij: Emma Peirson in Vanessa Frost
Režija: Ranko Babić
Igra: Rebeka Dremelj
Produkcija: Theater Mogul v sodelovanju s POPUP Teatrom

Organizacija
Kontrabant d.o.o.

 

Vstopnina
21 € (1.-10. vrsta)
19 € (11.-16. vrsta)
 17 € (17. vrsta)

 


 

Blagajna 
T 05 33 540 16
E blagajna@kulturnidom-ng.si

Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju s krovnima organizacijama Slovencev v Italiji Slovensko kulturno-gospodarsko zvezo in Svetom slovenskih organizacij vljudno vabi na slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku “V ISKANJU NAVDIHA” v četrtek, 1. februarja 2024, ob 19. uri v Veliko dvorano Kulturnega doma Nova Gorica.

 

Pozdravne besede:

Samo Turel, župan Mestne občine Nova Gorica

 

Slavnostni govor:

Matej Arčon, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu

 

Dan slovenske kulture bomo letos počastili z odkrivanjem slovenske literarne ustvarjalnosti v Italiji. Prostor od Trbiža do Milj je preplavljen z izjemnimi dosežki literarnih umetnic in umetnikov vseh generacij. Spoznali bomo nekatere njihove bolj ali manj znane bisere, ki so zaznamovali (ne samo) slovensko literarno zgodovino. Literarni zaklad Slovencev v Italiji je zagotovo bogatejši, zato naj bo ta dan le navdih, da sežete po njihovi ustvarjalnosti in se prepustite čarobnosti besed.

 

V programu bodo nastopili:

ONA: Patrizia Jurinčič Finžgar  •  NAVDIH: Ilija Ota

Andrejka Možina, violončelo

Mladinska vokalna skupina Emil Komel

Mirko Ferlan (SCGV Emil Komel), dirigent

 

Na posnetkih:

David Bandelj, Ilaria Bergnach, Majda Bratina, Mairim Cheber, Barbara Ferluga, Erika Fornazarič, Primož Forte, Matejka Grgič, Antje Gruden, Tina Gunzek, Dušan Jelinčič, Ivo Jevnikar, Marija Kostnapfel, Miroslav Košuta, Helena Lupinc, Danijel Malalan, Ace Mermolja, Jurij Paljk, Nikla Petruška Panizon, Alenka Rebula, Nadia Roncelli, Jasna Simoneta, Lucija Tavčar, Andreina Trusgnach.

 

Posebna gostja večera:

Vokalna skupina Vikra, dirigentka Petra Grassi (Glasbena matica)

 

Režija: Jasmin Kovic

 

Scenarij: Alex Kama Devetak

 

Povezovanje: Stefania Beretta

 

Za sodelovanje se zahvaljujemo: 

Slovenskemu stalnemu gledališču Trst

Narodni in študijski knjižnici

Knjižnici Damirja Feigla iz Gorice

Slovenskemu programu Deželnega sedeža RAI za Furlanijo Julijsko krajino

Zvezi slovenske katoliške prosvete 

Organizatorji

Mestna občina Nova Gorica 

Slovenska kulturno-gospodarska zveza

Svet slovenskih organizacij

 

Vstop prost.

Brezplačne vstopnice lahko dvignete na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica v času uradnih ur.

 

Blagajna
T: 05 335 40 16
E: blagajna@kulturnidom-ng.si

Stroga komisija bo na igralsko Akademijo sprejela samo največje talente. Jagodni izbor generacije! Nadobudni študentje, sami virtuozi improvizacije, med katerimi so tudi talentirano netalentirani, se ji bodo predstavili v najboljši luči. Zapletali in odpletali se bodo pred igralskimi izzivi. Razgalili se bodo do vseh svojih napak in pomanjkljivosti. Nimajo kaj, gredo na vse ali nič. Stojijo tik pred veliko priložnostjo, ki jim bo odprla vrata igralskega poklica in zvezdniške kariere!

 

Česa vse ne bodo naredili, da bi jim uspelo! Iznašli bodo še tisto, česar v gledališču sploh ne obstaja. Njihovi nastopi na Avdiciji so komični, zabavni, pa tudi tragični, iskreni, pompozno minimalistični, predvsem pa vsi zelo iznajdljivi in do konca smešni!

Za smeh v dvoranah in ljubezen do komedije v umetnosti.

 

O avtorju: Z vodenjem medijske podelitve nagrad Viktorji leta 2003 je Jurij Zrnec kot komet razsvetlil slovenski estradni prostor. Njegova priljubljenost pa od tedaj samo narašča. V Špas teatru je kot igralec in režiser nastopil v megauspešnici, predstavi 5moških.com. Jure je prejemnik Borštnikove nagrade za mlade igralce, nagrade Zlatolaska, filmske nagrade Vesna za glavno vlogo v najbolj gledanem slovenskem filmu Gremo mi po svoje (2010), širša javnost pa ga pozna po štirih Viktorjih priljubljenosti za voditelja oddaje As ti tud not padu?!, ki je tudi prejela štiri Viktorje. Poznamo ga tudi kot doktor Muca, ki ga je upodobil v priljubljeni seriji Naša mala klinika ter prejemnika več drugih medijskih nagrad: Viktorjev gong popularnosti za igralca/voditelja (2007, 2009, 2010, 2011 in 2012), Najbolj zaupanja vredna osebnost v Sloveniji med igralci (zaporedna leta od 2013 do 2015) in še priznanje ZDUS za igralske dosežke za leto 2017 za več moških vlog. In zdaj se vrača kor režiser na Špasov oder!

Cena vstopnice:
21 € – zadnji dve vrsti
23 € – redna cena
 

Organizacija

Špas teater

 


 

Kontakt in informacije
T: 05 335 40 16
E: blagajna@kulturnidom-ng.si

Komedija za odrasle (18+): Razočarana gospodinja pri seksologu

 

Najbolj hiperseksualna, zabavna in pikantna komedija, v kateri boste izvedeli:

  • vse o seksu, denarju in partnerskih odnosih,
  • zakaj ženske nosijo uhane in biserne ogrlice,
  • zakaj moramo imeti zmenek “v sredo”,
  • kdaj so najbolj pohotne ženske in kdaj moški,
  • kdo sta najboljša ženska prijatelja “Afričan” in “Nikola Jokić” in
  • še mnogo mnogo seksualnega, zabavnega in poučnega.

Gledališka uspešnica s 350 ponovitvami in več kot 55.000 gledalci!

 

Igrata: Mina Manojlović in Roman Vodeb

Organizator
Zimske urice

 

Vstopnina
19 €

 


 

Blagajna
T: 05 335 40 16
E: blagajna@kulturnidom-ng.si

 

Urnik blagajne

Skip to content