Kulturni Dom small logo
3.-24. 6.

Karmen Bajec: Sem, ki sem

slike
Razstavna_sezona
Razstavna_sezona

Razstavna sezona 2021/22

Razstavna sezona 2021/22 je predvsem v znamenju samostojnih razstav, ki nas bodo seznanile z najnovejšo produkcijo izbranih slovenskih in tujih umetnikov zlasti mlajše in srednje generacije. Velika pozornost pa bo namenjena tudi domačim goriškim ustvarjalcem, saj bomo njihova dela lahko občudovali na kar treh razstavah. Poleg tega bo ponovno na sporedu tudi že tradicionalna študijska razstava, pod katero se bo kot kuratorka podpisala umetnostna zgodovinarka Nina Jeza.

Preberi več
Pixxel6
Pixxel6

Pixxelpoint

Festival se osredotoča na razvijanje in boljše razumevanje razsežnosti digitalnih svetov ter digitaliziranja stvarnega sveta, njegovo predstavitev in popularizacijo ter na vzpodbujanje teoretskega diskurza in refleksije o intermedijski umetnosti. Prvotni namen festivala, ki si je za cilj zadal približati sodobne informacijske tehnologije širšemu občinstvu in obenem seznaniti predvsem mlajše generacije z drugačnimi možnostmi uporabe novih medijev, je presegel svoje okvire in prerasel v festival sodobnih umetniških praks, ki deluje na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije.

Preberi več
Rectangle 1120 (6)
Rectangle 1120 (6)

Umetniška zbirka

V Mestni galeriji smo leta 2000 vzporedno z razstavno dejavnostjo začeli sprva čisto spontano, kmalu pa tudi načrtno oblikovati lastno umetniško zbirko, v kateri so zastopani uveljavljeni domači in tuji ustvarjalci, ki so v teh letih razstavljali v naši galeriji. Glavno težišče  predstavljajo dela sodobnih slovenskih umetnikov, ki s svojo avtentično likovno izpovednostjo in sporočilnostjo prepričljivo odslikavajo čas, v katerem so nastala.

Preberi več
1IMG_7572 Foto Matej Vidmar
1IMG_7572 Foto Matej Vidmar

O Mestni galeriji

V enem izmed osrednjih razstavišč za sodobno vizualno umetnost na Primorskem predstavljamo opuse pretežno mlajše in srednje generacije likovnih umetnikov. Tu se lahko seznanite z najnovejšo produkcijo izbranih slovenskih in tujih umetnikov ter spoznavate aktualne teme na področju vizualne umetnosti. Vrsta umetnikov je prav tu uspela realizirati svoje zamisli, izvirne projekte in vizualno atraktivne postavitve, saj jim neobičajna krožna zasnova prostora predstavlja poseben ustvarjalni izziv in omogoča zelo intimno izkušnjo z umetninami.

Preberi več

Kontakt

 

Mateja Poljšak Furlan
Kustosinja / Organizatorka in
koordinatorka kulturnih programov

 

Pisarna v Kulturnem domu Nova Gorica

T: 05 335 40 15
E: mestnagalerija@kulturnidom-ng.si

 

Galerija

Trg Edvarda Kardelja 5
5000 Nova Gorica

T: 05 335 40 17
E: mgng@siol.net

 

 

Mogoče vas zanima tudi …