2018

Začenjamo z vpisom abonmajev za Filmsko gledališče

Big image alt

Začeli smo z vpisom abonmajev za Filmsko gledališče, kjer boste ljubitelji sedme umetnosti poglobljeno spoznavali najnovejše vrhunske dosežke umetniškega filma. Filmski kritik in publicist Denis Valič je tudi tokrat iz bogatega nabora filmskih naslovov izbral 18 takih, za katere je prepričan, da bodo občinstvo navdušili. S programom začenjamo 12. oktobra s filmom Mary Shelley. Gre za razkošno biografsko dramo o pisateljičinem burnem ljubezenskem razmerju, ki ga je prelila v enega najvplivnejših gotskih romanov vseh časov: zgodbo o Frankensteinu. Film je obenem brezčasna pripoved o mladi ženski, ki se upre družbenim konvencijam, da bi poiskala svojo lastno pot. Med naborom filmov najdemo tudi dva slovenska predstavnika Družino Roka Bička in film Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba Rajka Grlića in Matjaža Ivanišina.

Vse, ki jih sedma umetnost zanima, zato vabimo, da si zagotovijo svoj abonmajski sedež v petkovem ali torkovem terminu in si tako ogledajo osemnajsterico naslovov, ki jih zaznamujejo kvaliteta, odmevnost na mednarodnem in festivalskem prizorišču ter obilica nagrad. Stari abonenti lahko svoj stari sedež potrdijo do 29. septembra, novi pa si svojega izberejo med 1. in 10. oktobrom.

Kino v Novi Gorici, mestu filma, kot ga poimenuje naš selektor Denis Valič, pa ni samo Filmsko gledališče, temveč je mnogo več. Septembra se je začel vrteti Filmski vrtiljak z razvejanim otroškim in mladinskim programom. V novembru bomo med drugim z gibljivimi slikami obeležili dve stoletnici: 100. obletnico smrti Ivana Cankarja, ki mu Slovenija posveča kar celo leto 2018, in 100. obletnico konca prve svetovne vojne, ki je močno zaznamovala tudi naše območje. Že 21. decembra nas čaka Noč kratkih filmov, ko si bodo v naši mali dvorani najdaljšo noč v letu krajšali ljubitelji kratkih filmskih formatov, prvi trije meseci naslednjega leta pa bodo ponovno bogatejši za Filmske portrete glasbenih zvezd.

Seveda pa je natančen nabor vseh filmov, ki bodo do naslednjega poletja še prišli na filmska platna, nemogoče napovedati že v septembru. Zato vabljeni, da sproti spremljate našo spletno stran in sledite našemu profilu na Facebooku. Če pa želite, da vas o filmskem programu posebej obveščamo (mesečni koledarček, SMS sporočila), potrebujemo vaše soglasje. Prijavite se lahko prek spletne strani http://www.kulturnidom-ng.si/vpis-na-seznam-prejemnikov-e-novic/ ali na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica. Vsem, ki ste nam vaše soglasje že podali, tega ni potrebno ponovno storiti.

Mateja Poljšak Furlan

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy