2018

Predstavitev nove sezone

Big image alt

Pravkar smo zaključili novinarsko konferenco na kateri smo predstavili vse pomembnejše programe in novosti prihajajoče nove sezone Kulturnega doma Nova Gorica. S tem je tako tudi uradno otvorjena nova sezona polna bogatih, zanimivih, družabnih in poučnih dogodkov.

S predanostjo, pod geslom Predani umetnosti, jeseni vstopamo v novo sezono, ki bo v znamenju dobre glasbe, raznovrstnih filmskih projekcij, zanimivih razstav in drugih obrazstavnih dejavnosti v Mestni galeriji Nova Gorica ter festivalskih programov. Naj izmed množice dogodkov izpostavimo le nekatere, ki se začenjajo jeseni.

Poznavalcem klasične glasbe je brez dvoma dobro poznan naš Glasbeni abonma in cikel Grajske harmonije. Renesančno in srednjeveško glasbo boste lahko spoznavali v okviru festivala Flores Musicae, ljubitelji drugih glasbenih zvrsti pa boste gotovo zase kaj našli v okviru izvenabonmajske ponudbe in Oktober jazza.  

Za filmske navdušence bodo filmi oživeli v okviru Filmskega gledališča, Filmskih portretov glasbenih zvezd in drugih zaokroženih ciklov, nepozabno filmsko izkušnjo pa bodo v ponudbi Filmskega vrtiljaka lahko doživeli tudi otroci in mladi.

Pred nami pa je tudi nova razstavna sezona v Mestni galeriji Nova Gorica, kjer si bomo s premišljenim razstavnim in obrazstavnim programom ter Mednarodnim festivalom sodobnih umetniških praks Pixxelpoint prizadevali pritegniti čim širši krog ljubiteljev vizualne umetnosti. Razstave bodo prinašale predvsem večplasten, na kakovosti temelječ vpogled v slovensko in tujo sodobno umetniško produkcijo.

Sicer pa je pred nami veliko novih izzivov. Najpomembnejši? Zagotovo kandidatura Nove Gorice za Evropsko prestolnico kulture 2025, ki je tista prava priložnost za ambicioznejši pogled naprej in postavitev Nove Gorice na evropski kulturni zemljevid.

Skratka bogata sezona je pred nami, vabljeni v našo družbo, zagotovo boste v bogati beri dogodkov našli tudi kakšnega prav vam pisanega na kožo.

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy