2018

Potohodci o stresu z Majo Megla

Big image alt

Ko se zunaj shladi in zgodaj stemni, smo na vrsti mi: POTOHODCI! Vrača se naš pogovorni cikel, v katerem o svojih doživetjih spregovorijo raznovrstne zanimive osebnosti, ki ubirajo samosvoje življenjske poti ter tako opogumljajo in navdihujejo naš vsakdanjik. Predstavitve knjig in plemenitih družbenih projektov ter projekcije fotografij in filmov spremljajo pogovori z avtorji, uredniki, režiserji in njihovimi gosti.

Kot prvo v ciklu nove sezone bomo v naši mali dvorani gostili Majo Megla, nekdanjo novinarko in urednico pri reviji Mladina ter časniku Delo, ki nam bo skozi osebno izkušnjo ter na podlagi znanstveno podprtih znanstvenih izsledkov razumljivo pojasnila slabo stran stresa, ki nas uničuje v bolezni (izgorelost, fibromialgijo, depresijo, bolečinski sindromi ipd.) z nekaj nasveti, kako si pomagati, kje najti moč za spremembe in kako življenjske tegobe zaobrniti v dobro. 

Predavanje je iz knjige Stres, kuga sodobnega časa, ki je bila od izida v letošnjem maju v dveh mesecih razprodana in ponatisnjena, v splošnih knjižnicah pa je med peščico slovenskih knjig, za katere so najdaljše čakalne vrste. Knjiga je poljudnoznanstveni priročnik o stresu, bolezenskih posledicah in regeneracijskih tehnikah, ki je napisan v razumljivem, jasnem in vsakomur dostopnem jeziku.

Vstopnina: 3 €

Po predavanju bo mogoče kupiti avtoričino knjigo
Stres, kuga sodobnega časa po ugodnejši ceni.

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy