2018

Oskarjevci tudi v Kulturnem domu Nova Gorica

Big image alt

Oskarjevski vročici se pridružujemo tudi v Kulturnem domu Nova Gorica, kjer si boste lahko ljubitelji sedme umetnosti v naslednjih tednih v naši Mali dvorani ogledali nagrajene filme.

Začenjamo 24. marca 2018 s filmom Lady Bird, ki je bil nominiran za pet oskarjev: za najboljši film, režijo, scenarij ter za igralki v glavni in stranski vlogi.

Nadaljujemo 27. marca 2018 z romantičnim fantazijskim filmom režiserja Guillerma del Tora z naslovom Oblika vode, ki je na podelitvi filmskih nagrad oskar v Los Angelesu pobral štiri pozlačene kipce, vključno za najboljši film in režijo.

6. aprila 2018 je na vrsti Najtemnejša ura, kjer je oskarja za glavno moško vlogo v skladu s pričakovanji osvojil Gary Oldman z upodobitvijo Winstona Churchilla, film pa je prejel tudi oskarja za masko.

13. in 17. april 2018 si boste lahko ogledali Dunkirk, ki je osvojil tri oskarje v tehničnih kategorijah - montaža, oblikovanje zvoka ter montaža filma.

4. maja 2018 serijo nagrajencev zaključujemo s filmom Trije plakati pred mestom, ki se je okitil z nagradama za glavno žensko vlogo in za stransko moško vlogo.

Cikel oskarjevcev pa zaokrožujemo s slovenskim predstavnikom, ki se je potegoval za kandidaturo za tujejezičnega oskarja 2018, to je film Rudar, ki bo na sporedu 8. maja 2018.

Vsi filmi razen Rudarja, ki bo na sporedu ob 20.00, se začenjajo ob 20.15. Vstopnice so že v prodaji!

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy